Zbrojovka si zastřílela

Po čtyřech inkasovaných gólech ve druhém poločase prohrála Bohemka v Brně 5:1.

Zbrojovka si zastřílela

Druhý zápas, druhý výjezd. Nyní se však Bohemians vydali na druhou stranu republiky. Čekala je totiž bitva na moravském poli – hřišti Zbrojovky Brno.

Trenér Jozef Weber udělal oproti zápasu v Plzni jedinou změnu v sestavě. Místo Davida Bartka nastoupil na levé straně Radek Šírl, u nějž byly v závěru týdne dotaženy náležitosti hostování.

A právě z levé strany přišel první gól zápasu a první gól Bohemky v nové prvoligové sezoně. Vše začal hbitým zatažením míče Jan Moravec, v následné akci Jakub Rada přihrával na Martina Koláře, jenž křižnou přihrávkou našel přesně kopačku Václava Kaliny, který už v šesté minutě poslal Bohemku do vedení.

Z výhodného stavu se ale Klokani neradovali moc dlouho. Po čtvrthodině hry si Mohamed Traore šikovně zpracoval míč mezi obránce, prostřelil i vybíhajícího Jiřího Havránka a svým prvním ligovým gólem vyrovnal.

V úmorném vedru hráčům rychle docházely síly a tempo hry místy uvadalo už v prvním poločase. Dalších šancí se tak fanoušci dočkali až po třiceti minutách. Nejdříve pálil Kaščák v přečíslení Zbrojovky tvrdě vedle. O chvíli později se přes čtyři obránce v zeleném dostal do šance Markovič. Jiří Havránek proti jeho střele vytáhl reflexivní zákrok nohou.

Poslední šanci prvního poločasu měla Zbrojovka z nebezpečného přímého kopu po Šírlově faulu. Pavel Zavadil a po něm i Martin Husár ale pálili pouze do dobře postavené zdi Bohemky. První poločas tak skončil nerozhodně 1:1.

Druhé dějství sice začalo Kalinovým průnikem a střelou, to je ale tak všechno, co se dá o hře Bohemky po změně stran říci. Otěže zápasu totiž převzala Zbrojovka a doslova Klokany rozstřílela.

Už po deseti minutách po ztrátě Koláře centroval do vápna Pašek a Miroslav Markovič nechytatelně z první zavěsil. I pro něj to byl první gól v brněnském dresu. Po hodině ho navíc fauloval ve vápně Šmíd a domácí kapitán Zavadil zvýšil už na 3:1 a de facto rozhodl.

V 69. minutě nebyla obrana Bohemians schopna odkopnout míč odrážející se v malém vápně po rohovém kopu tak dlouho, až ho ležící Pašek dorazil za Havránka a zvýšil na 4:1. Stadion si začal žádat "bůra".

Ten přišel 12 minut před koncem. Miroslav Markovič si naběhl na centr zprostřed pole, zbavil se Šmída a tváří v tvář Havránkovi prostřelil brankáře Bohemians mezi nohama. Poslední minuty provázel potlesk pěti tisíc fanoušků vestoje. Bohemka i ve druhém zápase dostala pět branek. Tentokrát v Brně prohrála 5:1.