Hráči svým výkonem vtáhli diváky do zápasu

Trenéři Straka a Weber hodnotí zápas s Příbramí.

Věděli jsme, že to bude náročné, v Ďolíčku se vždycky hrálo hodně špatně,“ začal tiskovou konferenci po pátečním zápase trenér hostí František Straka. „Do utkání jsme vstoupili dobře, ale co produkujeme v defenzivě, to mi hlava nebere. Nabádal jsem hráče, aby byli svědomití při standardních situacích, ale dostali jsme z ní gól a pak už to pro nás bylo hodně složité,“ našel Straka rozhodující moment zápasu.

"Ve druhém poločase jsme měli optickou převahu, která ale k ničemu nevedla. Bohemka nás předčila v důrazu, vůli vyhrát a pro mě je to velké zklamání, protože jsme tu chtěli bodovat,“ posteskl si „Franz“.

Pro tým Jozefa Webera bylo utkání kvůli předešlým výsledkům náročné hlavně psychicky. „Někde nás už odepisovali, ale chceme se s tím porvat. Vstup do zápasu byl nervózní, ale potom jsme hráli fotbalově i agresivně. Byly tam akce po stranách, jaké chceme a myslím, že se to lidem muselo líbit,“ zhodnotil trenér vítězů první poločas.

Ve druhé půli jsme se dostali pod tlak. Věděli jsme, že Příbram má nebezpečné hráče ve vápně a jeho okolí. Chtěli jsme je z toho prostoru aktivní hrou dostat pryč. To se 15 minut nedařilo, ale pak nás nakoply nějaké brejkové situace a od šedesáté minuty jsme měli utkání pod kontrolou. Zaslouženě jsme ho zvládli a vyhráli,“ pochválil své hráče Jozef Weber.

Vedle výsledku byla dalším výrazným atributem zápasu i jeho atmosféra. „Věděl jsem, že nás tu čeká klokaní peklo. Sehrál jsem tu hodně zápasů a Ďolíček byl vždy Ďolíčkem. Jsem rád že se sem fotbal vrátil, protože sem patří. Taková atmosféra je jen dobře pro fotbal a je tím, co náš fotbal potřebuje,“ pochválil domácí fanoušky hostující trenér Straka.

Pro tohle se fotbal dělá,“ souhlasil s kolegou Jozef Weber. „Možná v menších podmínkách, než třeba v Anglii, ale atmosféra byla úžasná. Lidi fandili, pomohli nám a hráči zase aktivním výkonem do toho utkání fanoušky dostali."