V sobotu první pražské derby

Bohemku přivítá Sparta v sobotu po osmé hodině.

V sobotu první pražské derby

První dvě pražská derby čekají Gambrinus ligu ve čtvrtém kole. Přesně den po pátečním zápase Dukly se Slavií začíná na Letné zápas Sparty s Bohemians.

Sparta sice má po prvních třech kolech plný počet bodů, přesto hodnotí start do sezony jako velmi špatný. Letenští vypadli ve druhém předkole Evropské ligy se švédským Häckenem a na mezinárodní scéně skončili dřív, než začali. Zisk titulu v lize tak vedení staví před hráče jako povinnost. Pomoci tomu má návrat Kamila Vacka, příchod slovenského obránce Pauscheka nebo Zimbabwan Costa Nhamoinesu. Z Letné naopak odešli Leonard Kweuke, Manuel Pamić nebo Jiří Jarošík. Na hřišti se neobjeví ani Marek Matějovský, který si v Brně zpřetrhal postranní vazy v koleni.

Bohemka si po prvních dvou vysokých venkovních porážkách udobřila fanoušky výkonem a ziskem prvních třech bodů proti Příbrami. Nyní ji ale o několik kilometrů dál čeká těžší soupeř. "Vždy záleží i na tom, co nám umožní soupeř, ale na Letné chceme hrát stejně fotbalově a zároveň agresivně, jako proti Příbrami," plánuje trenér Jozef Weber, který stále nemůže počítat s rehabilitujícím Martinem Csehem a pro sobotní zápas ani s Jakubem Radou a Danielem Krchem, kmenovými hráči Sparty. 

Do zápasu půjdou určitě jako favorité domácí, vždyť naposledy Bohemka Spartu porazila v listopadu 2001 a poslední vítězství na Letné je ještě starší. Přesto Klokani na Spartě nedávají svou kůži lacino. Před dvěma lety rozhodl o nejtěsnější výhře rudých až po sedmdesáti minutách Hušbauer, v roce 2009 zde Bohemians s nadšenou podporou fanoušků v zádech vybojovali bezbrankovou remízu. Poslední vzájemný zápas je starý pár týdnů. Semifinále Letního ligového poháru Prahy pojala obě mužstva jako generálku na start do podzimu a po základní hrací době skončil nerozhodně 1:1. O postupu Sparty do finále rozhodly až pokutové kopy.

Výkop derby je naplánován čtvrthodinu po sobotní osmé večerní a řídit ho bude hlavní rozhodčí Paták za asistence pánů Nádvorníka a Dobrovolného. Lístky do sektoru hostí si za 130 korun můžete koupit přímo ve fanshopu v Ďolíčku, v sobotu pak dvě hodiny před utkání přímo na pokladnách letenského stadionu. Fanoušci Bohemians chtějí na Letné utvořit pořádný zelenobílý kotel a sejdou se už dvě a půl hodiny před utkáním na Náměstí Republiky. V případě nevyprodání vstupenek v našem fanshopu budou lístky k zakoupení na pokladně č. 5 u vstupu do sektoru hostí (přístup z ulice U Sparty), která bude otevřena tři hodiny před zápasem.