U16 zvítězila po boji s Táborskem

Mladí Klokani museli otáčet skóre, ale nakonec vyhráli 3:1.

U16 zvítězila po boji s Táborskem

Po přípravných duelech byla dnes zahájena nová sezóna, do které U16 vstoupila zápasem s Táborskem.

Zajímavostí je, že oba týmy se před třemi dny potkaly na půdě Tábora v Memoriálu Marečka, který hrají společně kategorie U16 a U17 a jednalo se tak o jakousi odvetu středečního duelu. V pohárovém zápase jsme dokázali vyhrát 1:7 a věděli jsme, že se hosté na zápas připraví mnohem lépe a tak jednoduchý úkol nás nečeká.To se také potvrdilo. Již od prvních minutách se hosté postavili před své pokutové území a srdnatě bránili svou polovinu. Ještě ke všemu z první akce skórovali a bylo tak zaděláno na drama. Na našich klucích byla jasně patrná nervozita, kterou inkasovaná branka ještě zvýraznila, a tak jsme se naprosto odchýlili od pokynů, které jsme si řekli v kabině. Postupem času jsme se dokázali více zklidnit, ale k lehkosti a eleganci mělo naše snažení velmi daleko.

Pojďme ale postupně. Nejprve naši obránci podskočili centrovaný míč a Vysušil se v pokutovém území velice dobře zorientoval a prostřelil bezmocného Gruncla - 0:1. Okamžitě jsme chtěli vyrovnat, ale naše snaha byla spíše kontraproduktivní. Místo ohrožení soupeře jsme ohrožovali sami sebe. Všechny akce byly uspěchané a vedly středem hřiště, kudy jsme samozřejmě do plné obrany neměli šanci. Navíc jsme zadělávali zbytečnými ztrátami míče soupeři na brejky a neustálý boj o míč nás spoustu sil bez vyložené šance. Trápení skončilo v poslední minutě prvního poločasu. Hanzl vyslal za obranu Kubelku, který dokázal přehrát brankáře a do prázdné branky vyrovnal - 1:1.

Po přestávce jsme již působili klidněji a hosté se již do tolika ohrožení naší branky nedostali. Brzy nás povzbudil i vstřelený gól. Panýrek vyslal prudký centr z rohového kopu a ten se po odrazu obránce dokutálel do branky - 2:1. Naštěstí jsme se již tolik nehnali do finální přihrávky a více jsme kontrolovali hru. Konečnou podobu dal těsně před koncem Hašek, který pěkně trefil Zburův oblouček před branku - 3:1.

Trenér Petr Vanko: "Z kluků byla cítit velká nervozita, kterou umocnila ještě inkasovaná branka hned v začátku. Zápas byl nesmírně náročný, protože hrát do plné obrany není nic jednoduchého. Dneska jsme to zvládli více silou vůle než fotbalovou krásou. Cením si, že všichni dneska moc chtěli, ale někdy jsou dny, kdy to prosttě fotbalově nejde. Věřím tomu, že příští týden s Duklou a Plzní zase dokážeme, že fotbal hrát umíme. Takový zápas nás může do dalších bojů jen posílit a není důvod věšet hlavu."

Bohemians Praha 1905 - FC MAS Táborsko 3:1 (1:1)

Branky: 38. Kubelka, 45. Panýrek, 73. Hašek - 5. Vysušil

Sestava: Gruncl - Růžička (41. Zbur), Chaluš, Panýrek, Fric - Hanzl, Begič (41. Buneš), Vaníček (61. Pilát) - Hašek, Kubelka, Knotek (41. Nátr)