Liberec porazil Bohemku nejtěsnějším rozdílem

O domácí výhře 1:0 rozhodl před koncem prvního poločasu Šural.

Liberec porazil Bohemku nejtěsnějším rozdílem

V šestém kole zavítali Klokani na půdu třetího týmu loňské i aktuální tabulky – namlsaného Slovanu Liberec, který se po čtvrteční výhře v Itálii blíží účasti hlavní části Evropské ligy.

V dresu Bohemky mohl nastoupit, a také nastoupil, kmenový hráč Liberce Moustapha Ndiaye. Na střídačce naopak začali Václav Kalina a Martin Kolář. V základní sestavě je nahradili Jan Růžička a David Bartek.

Liberec byl jasným favoritem zápasu a od prvních minut měl převahu, dlouho ji ale nedokázal zužitkovat. Až po čtvrthodině zápasu se ve střelecké pozici ocitl Šural. Berkovec jeho ránu reflexivně vyrazil. O chvíli později měla obrana Bohemky i trochu štěstí. Rabušic byl totiž sám před brankou, střílel ale vedle.

Těsně před půlhodinou zápasu měl Liberec obrovskou šanci. Proti střele Kolára ale vytáhl skvělý reflexivní zákrok Martin Berkovec a Šural odražený míč netrefil do volné branky. Jedinou velkou šanci Bohemky v prvním poločase měl po rohovém kopu David Bartek. Jeho hlavičku ale zlikvidoval s pomocí svých stoperů brankář Přemysl Kovář.

Další rohový kop se stal Bohemce osudným. Šírl sice svým centrem způsobil zajímavý závar před Kovářem, z toho se ale modří osvobodili, Jan Moravec udělal velkou chybu a tři Liberečtí šli na samotného Jana Růžičku. Přečíslení si vykombinovali ukázkově a Josef Šural zakončoval tři minuty před koncem do prázdné branky. Výsledkem 1:0 také první dějství skončilo.

Hned po změně stran měl Liberec velkou šanci na znásobení vedení. Kováč po rohovém kopu hlavičkoval do odkryté branky, Martin Berkovec se ale stihl přemístit a znovu zachránil Klokany. Ti se snažili. Jejich pokusy ale končily před pokutovým územím Liberce, kde je většinou spolehlivě likvidovali stopeři Kováč s Kelićem. Neujalo se ani Bartkovo ekvilibristické zakončení po Horově rohovém kopu v šedesáté minutě.

Liberec si hlídal vedení a do útočení se pouštěl méně. Dvacet minut před koncem ale předvedl krásnou kombinaci, kterou zastavil až Jakub Štochl za cenu nebezpečného přímého kopu. Z toho dal Šural další příležitost vyniknout Martinu Berkovcovi.

Největší šanci Bohemky na vyrovnání měl Jakub Rada. Dvanáct minut před koncem se konečně odhodlal ke střele a Přemysl Kováč se po ní natahoval marně. Mezi tři tyče jí ale chybělo několik decimetrů. Závěr si pak Liberec pohlídal. Bohemce nepomohly ani Šmídovy centimetry vysunuté na hrot útoku a Klokani tak odjíždí z Liberce poraženi nejtěsnějším výsledkem.