Pouť v Poháru České pošty začíná v Domažlicích

Ve středu odehrají Klokani zápas druhého kola.

Pouť v Poháru České pošty začíná v Domažlicích

Reprezentační přestávku vyplní Klokanům Pohár České pošty. Za odloženým utkáním druhého kola se vydají na západ Čech, do Domažlic.

Bývalá farma Viktorie Plzeň se za posledních deset let z krajských soutěží prokousala až do ČFL, kde nyní začíná svou třetí sezonu. V té loňské v ní svěřenci Stanislava Purkarta obsadili velmi dobré čtvrté místo a předseda Jiskry Stanislav Ticháček dokonce dostal nabídku nahradit ve Fotbalové národní lize skomírající střížkov, tu ale kvůli nedostatku času na přípravu odmítl. V nové sezoně České fotbalové ligy mají Domažličtí na kontě dvě vítězství a dvě porážky. Mezi jejich opory patří obránce Martin Knakal, který hrával i za Bohemku, a brankář Martin Ticháček.

Bohemce se v předchozích ročnících poháru moc nedařilo. Vše vyvrcholilo skoro přesně před rokem, kdy ve druhém kole vypadla s divizním Meteorem, který je dnes její farmou. „Takovou ostudu už bych nedopustil,“ věří Jozef Weber. „Proto tam pojedou jen hráči, kteří si to zaslouží. Pohár bereme s plnou vážností, takže nebudeme dělat velké změny,“ slibuje trenér Bohemky na středu tu nejsilnější sestavu.

Áčko Bohemky vždy působilo výše než Jiskra, středeční utkání na domažlické Střelnici tak bude první konfrontací s tímto západočeským klubem. Ten už ale v Ďolíčku hrál, když v roce 2010 na cestě do ČFL porazil béčko Klokanů. Zápas má výkop naplánovaný na středeční sedmnáctou hodinu v Domažlicích. Jako hlavní byl delegován rozhodčí Pechanec, kterému budou asistovat pánové Mencl a Kříž. Vítěz středečního zápasu se utká s Karvinou.