Dál v poháru pokračuje Jiskra Domažlice

Domácí porazili Bohemku 2:1.

Dál v poháru pokračuje Jiskra Domažlice

Bohemka ve středu vstoupila do letošního Poháru České pošty. Na domácím hřišti ji přivítala Jiskra Domažlice, čtvrtý tým loňské ČFL. Trenér Jozef Weber nechtěl připustit loňské vypadnutí na Meteoru, a tak nastoupila z větší části tradiční sestava. V brance ale nastoupil Havránek, na stoperu Krch, na kraji obrany Růžička a v útoku Klavík.

Ani silná sestava nezabránila domácím jít hned v úvodu zápasu do vedení. Ve třinácté minutě byl Jiří Bárta v souboji o odražený míč důraznější než Jiří Havránek a procedil skrz něj míč do branky. O chvíli později mohlo být po rohovém kopu Jiskry ještě hůře, ale Braun nastřelil pouze tyč.

Po dvaceti minutách začala přebírat otěže hry Bohemka, domácí ji chvíli s velkou obětavostí nepouštěli do šancí, postupem času byl ale čím dál víc v permanenci domácí brankář Martin Ticháček. Po půlhodině musel zasahovat proti střele Bartka, chvíli poté Bezděk na poslední chvíli zachránil před Radou.

Ve 35. minutě už se ale Klokani dočkali. Na Radův centr si naběhl Adam Klavík, jeho první střelu hlavou ještě Ticháček vyrazil, ale z dorážky už útočník Bohemky pohodlně vyrovnal.

Do konce poločasu měla Bohemka převahu, střely Hory ani Jindřiška se ale neujaly. První část hry tedy skončila nerozhodně.

Do druhého dějství vstoupila Bohemka velkou šancí Rady hned v padesáté minutě. Střední záložník ale v jasné pozici Ticháčkovu branku přestřelil a ke slovu okamžitě dostali domácí, jmenovitě Dvořák, který dvěma střelami protáhl Jiřího Havránka.

Po hodině hry zahrávala Jiskra v krátkém sledu dva velmi nebezpečné přímé kopy. Mužíka nejdřív vychytal tygřím skokem Havránek, proti Knakalově pokusu mu dokonce nadvakrát pomohla tyč. Šanci Klokanů na druhé straně zakončil Hora hlavičkou vedle.

Rozhodnutí přišlo čtvrt hodiny před koncem. Rozhodčí Pechanec posoudil zákrok Jakuba Štochla na pronikajícího hráče Domažlic jako nedovolený a nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Braun a přízemní střelou po Havránkově levé ruce rozhodl.

V závěrečných minutách se Klokani tlačili do vápna v touze za vyrovnáním. V obrovských závarech před Ticháčkem měl velké šance Jakub Štochl, míč do branky ale neprotlačil. Bohemians tak nenapravili loňskou blamáž na Meteoru a s Pohárem České pošty se loučí, stejně jako v loňské sezoně, ve 2. kole. V Domažlicích prohráli 2:1.