Svým výkonem jsme si vypadnutí způsobili sami

Trenér Weber a vedení Jiskry Domažlice hodnotí pohárový zápas.

Dost mi na poháru záleželo, proto jsme ani nedělali výrazné změny v sestavě, přesto jsme nepodali očekávaný výkon,“ řekl zklamaný Jozef Weber hned poté, co pogratuloval zástupcům domácí Jiskry k postupu. „V takovém utkání je důležitý úvod,“ zdůraznil trenér Bohemians, „ale my jsme si nechali dát branku, znervózněli jsme a pak už to bylo dobývání zahuštěné obrany domácích, kteří z ní chodili do brejků a pěkně nám zatápěli. Zlom mohl nastat na začátku druhé půle, kdy jsme měli dvě vyložené šance. Rada ani Hora neproměnili a zákonitě přišel trest,“ litoval lodivod Bohemians.

V Domažlicích navlékli Klokani další korálek na šňůru neúspěchů v domácí pohárové soutěži. „Nevím proč se z toho začíná stávat pravidlo, ale dnes jsme si to svým výkonem způsobili sami. Zdůrazňoval jsem hráčům, že když ubereme jen o jeden stupeň rychlosti v práci s míčem nebo myšlení, tak soupeře nepřehrajeme. To se potvrdilo. Je to pro nás zbytečná rána ve chvíli, kdy se v lize zvedáme. Hráči se zbytečně připravili o další zápas. Místo toho teď budou trénovat,“ uzavřel trenér Bohemky s tím, že pohodová reprezentační přestávka jeho svěřence určitě nečeká.

Vítězný trenér Stanislav Purkart připravoval své hráče na ostrý začátek Klokanů. „Dokázali jsme ho ale eliminovat, nepustili jsme Bohemku do žádné velké šance a byli jsme to my, kdo vstřelil první branku. Soupeř měl poté sice tlak, ale vyrovnávací branku, kdy má jeden hráč ve vápně čas hlavičkovat, zpracovat si odražený míč a dorazit, jsme dostat nemuseli,“ vyčetl Purkart svým obráncům. „Ve druhé půli jsme se štěstím ubránili dvě šance a pak jsme sami začali vystrkovat růžky. Přišly dvě šance ze standardních situací a penalta. V závěru jsme výhru zuby nehty udrželi i přes to, že už nám trošku docházely síly, za to si hráči zaslouží obrovské uznání,“ pochválil tým Jiskry její trenér.

Na tiskové konferenci si vzal slovo i předseda domácího klubu Jaroslav Ticháček. Ten se vyznal ze sympatií k Bohemce. „Jsme rádi, že přijel klub se stoletou tradicí a naše vítězství je taková třešinka. Naši hráči se dnes vzepjali k mimořádnému výkonu.“ Cíl přemožitelů Bohemky v Poháru České pošty je pak jasný. „Chceme hrát regionální derby ve Štruncových sadech před deseti tisíci diváky,“ vytyčil cíl Ticháček. K jeho naplnění zbývá ještě přejít v dalším kole přes druholigovou Karvinou.