Juniorka ztratila vítězství až v závěru

Bohemians sahali po dalších třech bodech, tentokrát neměli v závěru utkání štěstí.

Juniorka ztratila vítězství až v závěru

Nasazení a chuť nechyběly od úvodu zápasu ani jednomu týmu a po desetiminutovém oťukávání se osmělili i útočníci. Knotkovu ránu zneškodnil brankář Petr Dočekal, podobně se blýskl i jeho protějšek Čihař, který nohou vykopl střelu Marka Bartáka.

Bohemians vytrvale napadali, a navíc zhušťovali střed hřiště, Pardubice se tak dopředu dostávaly ztuha. Ale bohužel jsme nedokázali ze své aktivity vytěžit víc než pohlednou, ale o kousek nepřesnou střelu obránce Košaty, jenž pěkně pronikl až k vápnu. Za záda Dočekala se nedostala ani hlavička Knotka v závěru poločasu.

Druhá půle začala podle podobného scénáře. Soupeři se střídali v držení míče, avšak do vápna vedla příliš trnitá cesta. Obraz dění moc nezměnila ani penalta po faulu na Krause, kterou Havlovi perfektním skokem zlikvidoval Čihař.

Změna se začala rodit až přibližně půl hodiny před koncem zápasu. Bohemians stále přikládali pod kotlem a k Čihařovi létal jeden míč za druhým. Pardubický brankář dlouho odolával, konkrétně do 80. minuty. Poté totiž dlouhý centr Adam Krause tečoval hlavou Tomáš Šebek a míč skončil za brankovou čárou.

Pardubice pak dlouho nevěděly kudy. Až v závěru utkání unikajícího Prokopce v 90. minutě kousek před vápnem zfauloval Radek Žaloudek a s červenou kartou zamířil pod sprchy. Následný přímý kop se odrazil od břevna k hlavě Martina Vágnera a ten z pěti metrů do prázdné branky srovnal na konečných 1:1.