Někdy prohrát není ostuda

Martin Kotůlek a Jozef Weber k zápasu s Olomoucí.

Někdy prohrát není ostuda

Jako první dostal na nedělní pozápasové tiskové konferenci slovo lodivod hostí Martin Kotůlek. Čerstvě čtyřiačtyřicetiletému trenérovi se líbil hlavně první poločas ze strany Sigmy. „Byli jsme kvalitní v kombinaci hlavně ve středové řadě a dokud jsme drželi míč na zemi, vypadala hra velmi dobře. Ve druhé půli nás soupeř nenechal rozehrávat, museli jsme volit nákopy a chyběla kvalita v soubojích o odražený míč. Jsem rád, že jsme dali góly, i když byly šťastné, ale příležitostí jsme si vypracovali dost a vítězství jsme si zasloužili. Jde o ten úmysl dát gól. Vystřelit a pak je štěstí, že se brankář pohne a spoluhráč mu to tečuje. Před první brankou ale byly tři střely a chtěli jsme to do brány dostat,“ potvrdil Kotůlek, že štěstí přeje připraveným.

Štěstí pro Olomouc znamenalo smůlu pro Bohemku, její trenér Jozef Weber, ale uznal aktuální kvalitu Hanáků. „Prohrát někdy není ostuda a to je dnešní případ, protože jsme narazili na soupeře, který byl, hlavně v první půli, lepší. Nestíhali jsme jeho kombinaci a přechod uprostřed hřiště. Přestože šla Sigma do vedení šťastným gólem, bylo vedení zasloužené,“ hodnotil první dějství Weber. „Druhá půle byla z naší strany lepší. Soupeř hlídal výsledek a my jsme se dostávali k zakončení. Bohužel jsme ale nenašli řešení, jako na Baníku, ale je třeba říct, že jsme dnes narazili na kvalitního soupeře,“ pogratuloval trenér Bohemians soupeři k vítězství.

Oproti očekáváním se na lavičce Klokanů objevil Dmytro Jeremenko. „Je to dynamický typ, jaký potřebujeme. Dnešní zápas zrovna ukázal, jak je rychlost, nejen běžecká, ale i v myšlení, ve fotbale důležitá. Absolvoval s námi zatím tři tréninky, v pondělí nastoupí za juniorku a věřím, že bude přínosem,“ zakončil pozápasovou tiskovku Jozef Weber.