Derby rozhodl Adam Boruta

Derby Prahy 8 vyhrál Meteor o jednu branku.

Derby rozhodl Adam Boruta

Téměř před pěti sty diváky se v nedělní dopoledne ve sportovním areálu FK Meteor Praha VIII v Bedřichovské ulici v rámci 7. kola ČFL uskutečnilo již 43. derby dvou týmů z Prahy 8. Libeňský Meteor v něm hostil kobyliskou Admiru. Čestný výkop tohoto prestižního zápasu provedl bývalý dlouholetý hráč Meteoru a současný místostarosta MČ Prahy 8 Ondřej Gros.

Samotné utkání mělo nejenom hezkou diváckou kulisu, ale i vše co k fotbalu patří, šance, bojovnost, napětí, ale i emoce z radosti, či zklamání. Šance ke skórovaní měla obě mužstva, ale buď měli útočníci vychýlenou mušku, nebo jim ve skórování zabránili brankáři, kteří své týmy drželi ve hře až do konce zápasu. O těsném vítězství Meteoru a zisku tří bodů nakonec rozhodla branka obránce Adama Boruty už ze 22. minuty zápasu podložená obětavým a zejména disciplinovaným výkonem celého týmu.

První šanci zápasu měl už v 8. minutě kobyliský Mamurov, ale Gabriš, který nahradil v domácí brance nemocného Kohlbecka, míč již směřující do branky bravurním skokem vytěsnil mimo ni. Domácí zahrozili ve 12. a 13. minutě, ale v prvním případě Heldův centr na Fíčka zlikvidoval Víšek a v druhém případě slibnou akce Míči s Borutou odvrátili obránci Admiry na roh.

A poté přišla již avizovaná 22. minuta. Fíčkův trestný kop se z přibližně dvaceti metrů odrazil od zdi k Borutovi, který pohotovou dělovkou prostřelil vše co mu stálo v cestě a Meteor šel do vedení. Zbytek prvního poločasu se odehrával více méně od vápna k vápnu. Obě obrany pracovaly zodpovědně a tak nebezpečí pro brankáře znamenaly jen standardní situace, kterých bylo na obou stranách po dvou. Nejblíže ke vstřelení branky byla ta, kterou zahrával ve 36. minutě hostující Snop a hlavou zakončoval Mošna. Ale ani tentokrát Gabriš míč za svá záda nepustil. O navýšení skóre se ještě ve 44. minutě z trestného kopu snažili domácí Fíček a následně Klavík, ale ani jim se nepodařilo Víška překonat.

Druhý poločas začali lépe domácí. Ve 48. minutě se po rohu dostal k odraženému míči Held, ale jeho technickou střelu zadáci Admiry stačili odvrátit. V 55. minutě hlavičkoval nepřesně po rohu na druhé straně Brůžek. V 60. minutě mohlo být rozhodnuto. Held unikl svým strážcům a poslal před branku hostí polovysoký střílený centr, který jeden z obránců Admiry tečoval do vlastní tyče. O minutu později měl příležitost k vyrovnání Kurek, jehož střela však domácí branku minula.

Snaha o skórování byla sice na obou stranách, ale blíž k tomu měli domácí. Útoky hostí, až na výjimky, narážely na pozornou obranu a centry, které Admira posílala před domácí branku, byly vesměs kořistí pozorného Gabriše. Naopak libeňské kontry zaváněly dalšími brankami. Ty největší šance měl v 85. a v 86. minutě Klavík. V prvním případě sám před brankářem přestřelil a ve druhém po centru Hauera hlavičkoval pouze do brankáře Víška. Na štěstí pro domácí již hosté zbylý čas ke vstřelení vyrovnávací branky nevyužili a tak se mohli libeňští hráči i fanoušci radovat z vítězství nad svým sportovním rivalem.