Z Jiren se body jen tak nevozí

Meteor Praha VIII získal bod na půdě Jiren za remízu 1:1.

Z Jiren se body jen tak nevozí

Mužstvo Jiren je složené hlavně z exligových hráčů a patří v letošním soutěžním ročníku ČFL mezi adepty na ty nejpřednější místa. V nedělním zápase 8. kola přivítali jirenští na svém stadionu mužstvo FK Meteor Praha VIII. Naposledy se tyto, tehdy divizní, týmy utkaly na jaře 2012 a v zápase plných zvratů zvitězil domácí Meteor 3:2. Libeňští asi našli na silného soupeře správný recept, protože ani tentokrát neodjeli s prázdnou. Proti zkušeným domácím hráčům vyrukovali s ohromnou vůlí po co nejlepším výsledku a to se jim nakonec povedlo i díky Klavíkově vyrovnávací brance ze 64. minuty.

V prvním poločase bylo mužstvo z pražské Libně při svých akcích mnohem nebezpečnější než domácí tým, který sice měl míč na svých kopačkách častěji, ale pozorná obrana Meteoru je do vážnějšího ohrožení své branky nepustila. Jako první se do slibné příležitosti dostali hosté. Po Kohlbeckově dlouhém výkopu vybídl v 15. minutě ke skórování Klavík Míču, ale jeho pohotová střela šla jen vedle tyče Bartalského branky. O dvě minuty později vybojoval ve středu hřiště míč hodně aktivní Míča a bleskově jej přihrál volnému Heldovi jemuž nebylo také přáno. Střela, kterou vyslal na domácí branku, ač těsně, skončila mimo ní.

Tu největší šanci měli hosté ve 23. minutě. Po dalším povedeném výkopu Kohlbecka se k míči dostal opět Klavík a ideální přihrávkou poslal svého parťáka Fíčka do brejku. Jeho sólo zastavil až těsně před svým pokutovým územím faulem Obermajer, který rozhodčí ocenil žlutým kartonkem. Standardní situaci domácí obrana ubránila.

Ti se do první nebezpečné situace dostali ve 33. minutě. To Mbah Tochukwu našel na hranici šestnáctky Kincla, jehož tvrdou střelu obrana Meteoru odvrátila na roh. Ve 39. minutě na opačné straně našel při autovém vhazování Hauer Klavíka, který dělal domácí obraně největší problémy, jenže i jeho střela z úhlu Bartalského nepřekvapila.

Ve 43. minutě při rozehrávání standardní situace Grznárem neuhlídali hostující obránci ve svém vápně Obermajera, jenž přesnou hlavičkou nedal libeňskému brankáři šanci a otevřel tak skóre. Tato branka domácí sice povzbudila, ale skóre se už ani po střele Grznára ve 45. minutě nezměnilo.

Druhý poločas byl podobný prvnímu. Domácí Viktorie se sice snažila o znovudobytí branky hostí, ale bez nápadu. Díky pozorné obraně libeňských domácím hráčům nezbývalo nic jiného, než nakopávat míč do jejich šestnáctky a čekat jestli jej někdo přeci jen nedostane do branky.

Kdo by si však myslel, že budou hosté jen bránit, tak se spletl. Ve 49. minutě předvedli pěknou akci Hauer a Fíček, ale i domácí obránci prokázali svoji kvalitu a nebezpečnou situaci zažehnali. Dalších patnáct minut bylo jen bojem uprostřed hřiště. A pak přišla 64. minuta. Na levé straně se k míči dostal Ondra Míča, podíval se kde má spoluhráče a přesným centrem našel Klavíka, který, tak jako v prvním poločase Obermajer, skóroval hlavou a srovnal stav na 1:1.

Hostům narostla křídla a v 67. minutě se jim téměř podařilo zápas otočit. Nejprve se do střely Klavíka z hranice pokutového území postavili domácí obránci, aby pak odražený míč napálil Fíček jen do domácího brankáře. Co se nepodařilo hostům, se mohlo podařit domácím. V 73. minutě po střetu domácího Berana s brankářem Kohlbeckem nařídil hlavní rozhodčí proti hostům pokutový kop. Ten však k radosti početné skupiny libeňských fanoušků a samozřejmě hráčů napálil domácí kapitán Szabo Pánu bohu do okna.

Závěr utkání byl sice ve znamení drtivého tlaku domácích, ale druhý vítězný gól se jim už vstřelit nepovedlo. A tak se dá říci, že vzhledem k počtu šancí na obou stranách, ale zejména disciplinované a obětavé hře Meteoru a neplodnému tlaku domácích je dělba bodů spravedlivá.