Neuvěřitelný kolaps

Meteor ztratil dvoubrankové vedení v poslední minutě utkání.

Neuvěřitelný kolaps

Jak přijít už o téměř vyhraný zápas předvedli v neděli dopoledne fotbalisté pražského Meteoru. Po velmi dobře sehraném prvním poločase, kdy svému soupeři ze Záp nedovolili téměř nic, přišel ve druhých pětačtyřiceti minutách jejich nepochopitelný výpadek.

Místo toho, aby téměř zdecimovaného soupeře dorazili, přenechali mu aktivitu, z niž nakonec i díky zcela zbytečnému vyloučení Míči, který tak oslabil svůj tým a penaltovému zákroku Boruty v 90. minutě, vzešel nerozhodný výsledek 2:2.

Od začátku bylo na hřišti vidět, kdo je tím aktivnějším a dychtivějším po vítězství. Už ve druhé minutě našel z trestňáku Boruta ve vápně soupeře Frantla, který hrudí sklepl míč pro Klavíka, ale jeho pokus Pařízek zlikvidoval. Své bohaté zkušenosti předvedl tento brankářský veterán i o minutu později, kdy jen reflexivně vyrazil Fíčkův střelecký pokus. V 7. minutě dostal skvělou přihrávku od Frantla Míča, který na levé straně prošel mezi protihráči jako mezi kužely, ale ani tuto příležitost, jenž z této akce vznikla, domácí nevyužili.

V 18. minutě se už zdálo, že po Heldově úniku po pravé straně Klavík míč za Pařízkova záda dostane, ale opět zůstalo jen u přání domácích hráčů a fanoušků. A když se neujaly ani následující dva střelecké pokusy Míči, přišla ve 30. minutě první příležitost hostů. Po zahraném rohu se na zadní tyči k míči dostal Böhm, ale jeho střela minula Gabrišovu branku. Na druhé straně předvedli pěknou rychlou útočnou akci domácí Held s Hauerem, avšak i tentokrát bez gólového efektu.

33. minuta už byla pro domácí radostná. Vedoucí brance Meteoru předcházela bezvadně provedená standardní situace. Míča téměř z půli hřiště přihrál do strany na hlavu Minárčika, jenž míč předložil před branku nabíhajícímu Klavíkovi a ten už neměl problém otevřít skóre utkání.

Domácí hráli i dál s velkou chutí a byla jen otázka času, kdy přidají další branku. A stalo se tak už o šest minut později. Po trase Gabriš - Klavík - Míča se dostal míč k Fíčkovi, který střelou z přibližně dvaceti metrů nedal Pařízkovi šanci a bylo to již 2:0. Tak i skončil první poločas.

První nebezpečný útok ve druhém poločase předvedli ve 49. minutě domácí Hauer s Klavíkem, jenže hlavička střelce první branky šla tentokrát vedle. Následných 40 minut se na hřišti odehrával urputný boj. Domácí se nepochopitelně zatáhli na svoji polovinu, čehož hosté využívali ke stále častějším útokům, které ale buď končili před domácí šestnáctkou, nebo mimo Gabrišovu branku.

To platilo až do 70. minuty. Díky nepozornosti a nedůslednosti domácích hráčů se míč dostal ke zcela volnému Böhmovi, jenž nezaváhal a snížil na 1:2. Už o minutu později přišla pro domácí další rána. Po nedovoleném a zcela zbytečném zákroku ze zadu totiž rozhodčí vyloučil Ondřeje Míču. Hosté tak měli před sebou 20 minut přesilovky, při které nedávali domácím vydechnout.

Když už se zdálo, že libeňští výsledek ubrání, přišel v 90. minutě trest v podobě nařízeného pokutového kopu za faul Adama Boruty uvnitř šestnáctky. Střelecky disponovaný Böhm jak první tak i druhý, opakovaný pokus proměnil a stanovil tak výsledek zápasu na 2:2.