Spravedlivá dělba bodů v Ďolíčku

V 17. kole Juniorské ligy pohostili Klokani soupeře z Olomouce v Ďolíčku.

Spravedlivá dělba bodů v Ďolíčku

Na den, kdy si připomínáme vznik samostatného Československa, bylo naplánováno také 17. kolo Juniorské ligy, ve kterém domácí Bohemka přivítala v Ďolíčku mladíky z olomoucké Sigmy. Pracovní volno a nádherné podzimní počasí přivábilo na stadion více než sto diváků, kteří se po celý zápas bavili pohledným ofenzivním fotbalem.

Iniciativy se v úvodu zápasu chopili hosté, kteří několikrát ohrozili branku hájenou Dočekalem. Vyvrcholení tohoto tlaku přišlo v 15. minutě, kdy byl domácími stopery sražen ve vápně pronikající útočník. Rozhodčí neváhal a ukázal na značku pokutového kopu. K radosti všech přítomných fanoušků ale Dočekal vystihl směr a lapil slabě kopnutou penaltu.

S postupem času se hra vyrovnala a na obou stranách bylo k vidění několik slibných šancí. Aktivitou hýřily především posily z A týmu – Ndiaye a Jeremenko. Právě po jejich souhře mohli propuknout zelenobílé gólové oslavy! Rychlý brejk po levé straně hřiště zakončoval druhý jmenovaný a na třetí pokus protlačil pod padajícím brankářem míč do sítě. Olomouc se již na odpověď do poločasu nezmohla a tak Klokani odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem.

Ve druhé půli musela logicky tvořit hru Sigma, což Bohemce vyhovovalo, jelikož mohla hrozit rychlými kontry. Obranná řada pod taktovkou kapitána Žaloudka navíc zpočátku neměla problém rozbíjet jeden olomoucký útok za druhým. S přibývajícím časem ale zelenobílým docházely síly a Sigma se vyrovnávacího gólu přeci jen dočkala. V 77. minutě hostující útočníci přelstili naši obranu a vyrovnali na konečných 1:1. Vstřelený gól vlil do žil soupeře novou sílu a mladí Klokani ve zbytku utkání museli čelit velkému náporu. I přesto měli naši mladíci v závěru šanci zvrátit definitivně utkání na svoji stranu, ale Vácav Šebek a ani po něm Budínský z výhodné pozice branku nevstřelili.