Ostudná porážka v domácím prostředí

Meteor prohrál vysoko 1:6.

Po velmi dobrých výkonech celého mužstva v předchozích zápasech proti Domažlicím a Kolínu, přišel kolaps v podobě debaklu od Chrudimi. Prvních 25 minut se zdálo, že domácí tým bude východočechům, kteří každoročně v ČFL hrají na špici tabulky, minimálně vyrovnaným soupeřem. Hosté byli zpočátku aktivní hrou domácích zaskočeni a nechybělo mnoho, aby hráči Meteoru tento tlak proměnili ve vedení. Nejblíže ke vstřelení branky byl Frantl, ale jeho příležitosti ve 4. a 24. minutě zůstaly nevyužity.

Dvě příležitosti ke vstřelení branky nevyužili v závěru první půlhodiny ani hosté. Ale nakonec to byla stejně Chrudim, která první skórovala. Ve 33. minutě totiž odpískal rozhodčí domácímu Minárčikovi faul ve vlastním pokutovém území, po němž následovala penalta, kterou s přehledem proměnil Vladyka. Domácí byli tímto momentem zaskočeni a než se stačili vzpamatovat, přišla další rána. Ve 37. minutě utekl po pravé straně Luptovský, jehož střílený centr si po špatné domluvě s brankářem srazil do vlastní branky Moudrý. Závěr prvního poločasu již další branku nepřinesl.

Odhodlání domácích fotbalistů o zkorigování nepříznivého výsledku při nástupu do druhého poločasu vzalo brzy za své. Už v 51. minutě se po zbytečné ztrátě míče na půlce soupeře dostal k míči nejnebezpečnější hráč Chrudimi Luptovský, který si to nikým neatakován namířil k domácí brance a zvýšil průběžný stav na 0:3. V 65. minutě se dočkali i domácí. Budínský utekl svým strážcům a z pravé strany poslal přesný polovysoký centr Fíčkovi, který jen nastavil nohu a snížil na 1:3.

Chvíli to vypadalo, že se domácí chytí, ale byla to opravdu jen chvíle. V 68. minutě nechali domácí obránci zcela bez povšimnutí ve vápně nejmenšího hráče na hřišti Holuba, jenž Jaroszův centr v klídku a pohodě poslal za Kohlbeckova záda počtvrté. Určité oživení do hry domácích sice přinesl střídající Kadlec, ale góly i dál padaly do branky Pražanů.

V 80. minutě nechal od rohového praporku Moudrý odcentrovat Nadrchala, na jehož centr si před brankou opět počkal nikým nehlídaný Holub, aby tak vstřelil svůj druhý gól hlavou. A to nebylo ještě všechno. V 83. minutě poslal před domácí branku střílený centr opět Nadrchal a zase z toho byla branka. Tentokrát ji ale nedali chrudimští hráči, ale domácí obránce Boruta. Ten ještě navíc v 87. minutě po souboji s hostujícím Štěpánkem obdržel červenou kartu.