Rozhodčího Stredáka provázejí na Slovensku skandály, ví Kisel

Obdivuhodný výkon předvedl v nedělním zápase proti Synotu Staré Město slovenský záložník <b><font color="yellow">Karol Kisel</font></b>. Dřel do úmoru, žádný míč pro něj nebyl předem ztracený, zásoboval spoluhráče krásnými přihrávkami. V šestadvacáté minutě přidal i třešničku v podobě vedoucího gólu. Tato branka byla vyvrcholením obrovského tlaku, při kterém měli domácí během tří minul čtyři góĺové šance. "Tušil jsem, že by se to ke mně mohlo odrazit, přehodil jsem si míč na druhou nohu a někdo mou střelu tečoval do sítě. Ani nevím, jestli to byl obránce nebo Bali, ten se tam motá vždycky," smál se Kajo při vzpomínce na svou přesnou trefu.

Z přímého kopu mohl přidat ještě jeden gól, ale tentokrát tolik štěstí neměl. Míči na cestě do branky zabránil nešťastně domácí zadák Martin Horák. "Škoda, do branky to šlo. Možná by tam gólman byl, jenže míč by před ním skočil na mokrou trávu," litoval.

Martin Horák byl dalším, který mohl mít radost ze skvělého výkonu. Také ho na tiskové konferenci Vlastimil Petržela pořádně pochválil. "Horák zahrál fantastický zápas, neudělal ani jednu chybu," zněla slova kouče zelenobílých. Horyho v sobotu čekal pořádný šok, když se dozvěděl, že jej trenér Chovanec nominoval do širšího výběru reprezentačního "A" mužstva. "To trochu přehnali, já a v nároďáku, to by mě nenapadlo," prohlašuje skromně obránce, který se trefil třikrát v dresu "lvíčat", stejně jako v lize v barvách Bohemky.

Kisel i Horák se shodli, že vítězství bylo zasloužené. V posledních minutách i přes oslabení hrálo mužstvo na tři body, Čontofalský byl hluboko v poli, Horáka musel asistent Borovička krotit v jeho útočné snaze. "Je to prostě v nás, věděli jsme, že remíza nic neřeší. Pokud chceme udržet kontakt se špičkou, nestačí doma získávat jeden bod," uvědomuje si Karol.

Kisel se nemohl nevyjádřit ke svému krajanovi, hlavnímu rozhodčímu Stredákovi. "Je to nejslabší rozhodčí ve slovenské lize. Provázejí ho samé skandály, nechápu, jak se sem dostal," prozradil. Na hřišti spolu oba hodně diskutovali, Kisel byl s jeho výroky velmi nespokojen. Co mu nejvíce vadilo? "Pískal opravdu slabě, absolutně neměl cit pro hru, přerušoval, když neměl, neodpískal, když bylo potřeba. Za některé náznaky faulů rozdával karty, za stejné nebo horší nedal nic. I mně dal žlutou zcela nesmyslně, ani mi nedokázal vysvětlit, co jsem udělal. Kdybych šel do toho souboje jinak, tak jsem se zranil," zlobil se záložník, ale i u něj převládla radost ze zasloužených třech bodů.