Překvapivé, ale zasloužené vítězství

Meteor vyhrál o víkendu o tři branky a předskočil v tabulce právě Králův Dvůr.

Po domácím výprasku v minulém kole od Chrudimi čekal nováčka soutěže z pražské Libně další silný soupeř a to FK Králův Dvůr. Podceňovaní hosté na předchozí nepovedený zápas rychle zapomněli a svému soupeři ukázali, že umí nejen hrát fotbal, ale i střílet branky. Tři z nich vstřelil kanonýr Fíček u nichž mu asistoval, a také jednu přidal, Lukáš Budínský.

Po prvních deseti minutách vzájemného oťukávání, během nichž byli Pražané nuceni vystřídat už v 6. minutě zraněného Jiříka Pokrovskijim, se do první vážnější akce dostali právě oni. V 11. minutě střelu Fíčka domácí brankář Michňa vyrazil jen k Frantlovi, ale jeho pokus o skórování zůstal nevyužit. O minutu později se v dobré příležitosti ocitl Held, ale místo rychlého zakončení akci zbrzdil a následně o míč přišel.

Ve 14. minutě měli příležitost ke vstřelení branky i domácí. Po rozehraném rohu se míč odrazil k Sabouovi, jehož střelu Gabriš zneškodnil. V 16. minutě se pěknou akcí představil místo zraněného Jiříka nastoupivší Pokrovskij, který na levé straně obehrál tři domácí hráče, ale s jeho následným centrem si domácí obrana poradila. Pozorná byla i obrana hostí, a tak domácím hráčům nezbývalo nic jiného, než se pokoušet o střelbu z dálky, nebo o centry do pokutového území svého soupeře, tak jako v případech Šípka v 19. a Saboua ve 22. minutě.

Víc ale v prvním poločase Pražané domácím nedovolili. Ba naopak byli odměněni za neustálou aktivitu a bojovnost. Ve 26. ani ve 29. minutě se ještě Heldovi a následně Budínskému skórovat nepodařilo, ale ve 31. minutě už vyznavači zelenobílých barev slavili. Budínský vyvezl míč až na půlku soupeře kde jej přihrál Kadlecovi, jehož milimetrovou přihrávku uklidil do branky Fíček.

Domácí byli jako opařeni a hosté naopak při chuti. Ve 43. minutě zahrával standardní situaci z téměř poloviny hřiště Budínský takovým způsobem, že jim zahraný míč prolétl celým pokutovým územím a skončil v domácí brance.

Druhý poločas začali sice domácí aktivněji, ale mimo střely Varaďi v 50. minutě, kterou Gabriš vyrazil, nic vážnějšího nevyprodukovali. Naopak v 54. minutě zahrával další standardní situaci Meteoru opět Budínský a zase z toho byla branka. Několikrát odražený míč se dostal k Fíčkovi a ten nedal Michňovi žádnou šanci. Domácí to sice nevzdávali, ale dobře hrající hosté jim mnoho nedovolili. Střely Šípka a Neuberga ze střední vzdálenosti v 63. a 68. minutě mířily mimo Gabrišovu branku.

Skórovat se domácím podařilo až v 82. minutě, kdy hostující obrana nepokryla zcela volného Laušmana, jenž krásnou střelou z hranice pokutového území překonal Vosku, který nahradil zraněného Gabriše. To však ještě nebylo vše. V 89. minutě předvedli další pěknou a rychlou akci Vobořil s Budínským a pro Fíčka, který už v utkání dvě branky vstřelil, nebyl po přihrávce právě Budínského problém vstřelit svůj třetí gól v zápase. Pro domácí kruté, ale pro hosty zasloužené vítězství.