Ondřej Novotný je novým členem dozorčí rady

Minulé pondělí došlo k výměně člena dozorčí rady Bohemians Praha 1905.

Ondřej Novotný je novým členem dozorčí rady

Začátkem minulého týdne proběhla výměna v dozorčí radě Bohemians Praha 1905, kdy na vlastní žádost odstoupil z pozice člena dozorčí rady Mgr. Jiří Dienstbier. Po pondělní volbě ho nahradil dlouholetý fanoušek klubu, člen Družstva fanoušků Bohemians č. 85, několikaletý obchodně-marketingový partner, čerstvě i minoritní akcionář klubu Ondřej Novotný.

Vy jste se dříve angažoval směrem ke klubu v rámci Družstva fanoušků Bohemians, kde jste byl určitý čas i ve vedení. Kde ovšem nastal ten zlom, že jste se stal minoritním akcionářem klubu a nyní i členem dozorčí rady?
Nemám ve zvyku se kamkoliv sebestředně protlačovat, takže ve chvíli, kdy mi to bylo nabídnuto a také v momentu, kdy jsem mohl určité peníze přetavit v akcie klubu, který mám rád. Ale vlákna kořenů mého rozhodnutí sahají asi dále, možná k rozhovoru s Lenkou Hoftychovou v době, kdy Pavel Bohemku trénoval a já se s těmito milými lidmi spřátelil. Lenka mi tehdy položila poněkud podivuhodnou i žertovnou otázku: "Co dělá Gándhí na fotbale?" Předcházelo tomu povídání o našich vnitřních hodnotách, ale přesto mne to zastavilo a vyzvalo k přemýšlení. Možná jsem jí k tomu svedl svou bezvlasou hlavou a brejličkama, možná svým vnitřním pokojem, kdo ví? Tomu Velkému duchu nesahám ani po kotníky a tak jsem si rovnal věcně své důvody - Vršovice a obrazy z mého dětství, kdy jsem na stadionu s tatínkem, barvy klubu a klokan, možnost vidět spontánně se radovat tolik mužů, k čemuž není jinak příležitost, Bohemka, která lidi sbližuje. V posledních dobách třeba konstelace lidí, kteří pro Bohemku až žili a pracovali... Přátelský Lukáš Přibyl, vtipný a pohotový Jirka Steinbroch. Rozhodl jsem se proměnit svůj postoj fanouška v někoho, kdo vidí nejen špičku ledovce v podobě zápasu, ale chce napomoci i nějak zevnitř, v tom skrytém.

Kdy jste se ovšem rozhodl, že se stanete minoritním akcionářem?
Byla to má odpověď na pozvání, které mi bylo nabídnuto docela nedávno. Nabídku rozhodnutí jsem dostal někdy v květnu tohoto roku. Konkrétní kroky, tedy odkup určitého ekvivalentního množství akcií, jsem učinil na rozhraní června a července.

A co vás vedlo k dozorčí radě?
Obchodní společnosti, kterou koordinuji, se docela daří. To vede mé okolí k představě, že jsem asi šikovný obchodník se zkušenostmi. Nejsem si tak zcela jist, ale upřímně chci nabídnout své schopnosti, možná také intuici a cit, ku prospěchu v obchodně-marketingových záležitostech klubu. Čas ukáže, každopádně jsem rád, že přichází zlomové období v nadějích a možnostech Bohemky. Je to odměna za léta jakéhosi trápení a jsem rád, že mohu být u toho...