Překvapivé vítězství nad vedoucím týmem

FK Meteor Praha VIII porazil dosavadního lídra České fotbalové ligy 1:0.

Překvapivé vítězství nad vedoucím týmem

I v předposledním kole podzimní části třetí nejvyšší fotbalové soutěže ukázali libeňští fotbalisté, že se mohou měřit i s týmy, které mají ve svém středu mnohem zkušenější hráče a pomýšlejí na postup do Fotbalové národní ligy. V neděli o tom přesvědčili hlavně svojí bojovností a kolektivním výkonem i lídra tabulky FK Čáslav.

Před zápasem mnozí diváci nevěřícně kroutili hlavami nad změnami v mužstvu a jeho rozestavením, které provedl nový trenér Meteoru František Kopač. Samotný zápas ale ukázal, že jeho volba měla hlavu a patu. Ať už se jednalo o premianty v ČFL brankáře Polomského a nebo mladíčka Hrdinu. Oba předvedli spolehlivé výkony. Ten první si s přehledem pohlídal čisté konto a ten druhý, ještě dorostenec, zase ukázal své fotbalové přednosti a talent. Příjemným zjištěním byl i výkon Martina Daňhela ve středu zálohy, který doposud nastupoval na pozici stopera a dnešní výkon vyšperkoval vítěznou trefou.

Samotný zápas moc šancí ke skórování nenabídl. V první půli byl aktivnější soupeř z Čáslavi, ale jeho tři nadějné příležitosti z 24., 33. a 36. minuty zlikvidoval Polomský. Na druhé straně se ve 41. minutě k odraženému míči těsně za hranici šestnáctky dostal domácí Fíček, ale jeho pohotová střela letěla vysoko nad Antošíkovu branku.

I druhý poločas byl ve znamení boje, zejména pak ve středu hřiště. Obě obrany hrály spolehlivě a tak se míče před brankáře dostávali jen sporadicky po centrech, či zahrávaných standardních situacích. Prvních dvacet minut druhého poločasu ale patřilo domácímu týmu, který svoji aktivitou nutil soupeře k chybám a častým faulům. Domácí se už mohli radovat v 52. minutě, ale Fíčkův trestný kop vyhlavičkoval ještě před brankovou čárou jeden z obránců do bezpečí. O tři minuty později se už hráči Meteoru a jejich fanoušci dočkali.

Nejprve Frantl pro své mužstvo vybojoval roh, jehož exekuce se ujal kapitán Fíček. A ten je umí. Následnou Daňhelovu hlavičku ještě Antošík vyrazil, ale ke své smůle jen před sebe znovu k Daňhelovi, který mu už další šanci na vyniknutí nedal.

Domácí byli dál při chuti a mohli skóre i navýšit. V 63. minutě utekl po pravé straně svým obráncům Hrdina, jenže jeho prudký centr stačili čáslavští odvrátit před dotírajícím Štefanem na další roh. Tentokrát si na Fíčkův centr naskočil Moudrý, ale výborný Antošíkův zákrok jeho šanci zmařil. Podobnou příležitost měli domácí ještě jednu, ale ani Minárčik míč v 71. minutě po dalším Fíčkem dobře rozehraném rohu do branky hostí nedostal.

Čáslav se sice v závěru snažila alespoň o vyrovnání, ale domácí jim svým obětavým výkonem a pozornou obranou činností nedovolili víc než pár střel z dálky, se kterými si však brankář Polomský poradil.