Nová obrana body nezajistila

Jablonec vyhrál v Ďolíčku 1:0.

Nová obrana body nezajistila

První polovinu Gambrinus ligy uzavřel domácí zápas s Jabloncem. Trenér Jozef Weber měl velké starosti se složením obrany. Z různých důvodů totiž vypadli Jakub Štochl, Šmíd, Kalina, Šírl i Kolář. Zadní řada tak nastoupila v úplně novém složení.

Nesehranost defenzivních hráčů byla znát hlavně v prvních minutách. Velký závar hned v úvodu ale Martin Berkovec s pomocí obránců zneškodnil. Brankář Bohemky se vytáhl i ve čtrnácté minutě. Proti tvrdé hlavičce Třešňáka ale vytáhl parádní zákrok.

Klokani se osmělili po dvaceti minutách. Střela Petra Nerada ale proletěla těsně vedle. Jablonec na to reagoval největší šancí poločasu. Martin Hubník běžel od půlky sám na bránu, Martin Berkovec ale vytáhl skvělý zákrok a zachránil bezbrankový stav.

V závěru prvního dějství měla zase obrovskou šanci Bohemka, Jakub Hora nejdřív donutil jabloneckého brankáře k reflexnímu zákroku. Těsně před koncem byl už sám před Valešem. Jeho podražení rozhodčí neviděl, ale k míči se dostal Matěj Štochl, jehož střelu jablonecký brankář vyrazil. První pětačtyřicetiminutovka tak skončila bez branek.

Po změně stran byli dokonce chvíli aktivnější Klokani. Tvrdou ránu z dálky nejdřív zkusil Jakub Rada, bohužel mířil nad branku. Daniel Krch pak prošel přes tři hráče v černém a přes Moravce se míč dostal až k Horovi do vápna, ten ale střílel mimo.

Pak ale iniciativu převzal Jablonec. Tvrdou ránu Pitáka z voleje ještě zastavil Martin Cseh, ale po hodině hry už hosté vedli. Martin Hubník si zaběhl na Vaňkovu přihrávku za obranu a střelou mezi nohy překonal skvělého Berkovce.

Bohemka se sice snažila vyrovnat, ale hosté se zatáhli a nepustili Klokany na dostřel. Sami pak hrozili z rychlých protiútoků. Proti Kopicovi se ale opět vyznamenal Martin Berkovec. Snahu Zelenobílých pak přišli na hřiště podpořit i Moustapha Ndiaye a novic v sestavě Dmytro Jeremenko, ani ti ale nepomohli Bohemce k nějaké výraznější šanci. Jablonec v sychravém závěru udržel v Ďolíčku vítězství 1:0.