Na jaře to bude napínavé

Kapitán Josef Jindřišek nejen o utkání s Brnem.

Na jaře to bude napínavé

Při setkání s novináři po zápase s Brnem byl Josef Jindřišek ještě zadýchaný. Během chvíle se rozpovídal nejen o utkání, před kterým byl oceněn za 100 ligových zápasů v Zelenobílém. "Je to jen číslo," říká kapitán, ale společnou fotografii s dnes slavícím Antonínem Panenkou si určitě nechá zvětšit.

Je pro tebe bod ze zápasu s Brnem ziskem, nebo ztrátou?
Jak se to vezme. Jsou to dva ztracené body. Máme jeden a každý bod se počítá, ale mohli jsme mít i tři.

Když jsi proměňoval penaltu, říkal sis, že to ještě otočíme?
Určitě, byli jsme na koni, měli jsme šance a dostali jsme soupeře pod tlak. Ta penalta se hodila a proměnil jsem ji. Je jen škoda, že se to přerušilo kvůli fanouškům Brna. Deset minut jsme byli v kabině a Zbrojovka se mohla připravit a nahecovat. Zpomalil se náš tlak a potom už to nebylo takové, jako to mohlo být hned po gólu.

Zažil si někdy takovéhle přerušení?
Takhle dlouhé ne. Určitě jsem nějaké přerušení zažil, ale takové, aby se muselo odejít do kabiny, jsem ještě nezažil.

Co jste si říkali v kabině?
Že musíme hrát pořád stejně a ještě víc přidat. Hlavně taktické věci, abychom zápas ještě otočili.

Jaké bylo stát při ceremoniálu před zápasem s Antonínem Panenkou?
Pan Panenka je obrovská legenda. Tu fotku si určitě vyžádám a zvětším si ji. Mám jich takových už víc, tak ještě uvidím, kam si ji pověsím.

Jak hodnotíš z pozice kapitána podzim?
Mohlo to být lepší. Ale je tam dalších šest mančaftů, které jsou ve dvou bodech. Jaro bude jak nahoře, tak dole velmi napínavé.

Co Bohemce chybí, aby měla o pár bodů víc?
V některých zápasech nám chybělo víc důrazu v koncovce. Neproměňovali jsme vyložené šance. V jiných zápasech jsme naopak měli štěstí. Ale hlavní problém je v dávání branek. Když nedáváme góly, tak nemůžeme vyhrávat.

Největším problémem je tedy nízká produktivita útočníků?
Útočník tam je nejen od toho, aby dával góly. Je jedno, kdo je dává, hlavně aby to tam padalo. Útočník může mít i jinou práci, sklepávat míče, hrát pro mančaft a vytvářet šance pro ostatní.

Co říkáš na to, že dole jsou dva kluby z Vršovic?
Jak Slavie tak my jsme chtěli být jinde, ale ve dvou bodech je sedm mančaftů a kdybychom dnes vyhráli, tak bychom byli jedenáctí a dýchalo by se nám lépe. Rozhodovat se bude na jaře. Hlavní úkol pro nás je, abychom se zachránili a jestli skončíme čtrnáctí, budeme sezonu hodnotit kladně, ale budeme si muset zhodnotit, co se mohlo udělat lépe. 

Na čem hodlá Bohemka v boji o záchranu stavět? Už před sezonou se jí moc nevěřilo.
Určitě bojovností, do které přidáme i trochu fotbalovosti, ke které nás trenér nabádá. Musíme do toho v domácím prostředí dostat diváky, kteří nás pak ženou a pomáhají nám.