Jarní část sezony zahájíme v Příbrami

Utkání startuje v sobotu od 16 hodin.

Jarní část sezony zahájíme v Příbrami

Po, pro fanoušky téměř neubíhající, zimní přípravě konečně startuje jarní část Gambrinus ligy a hráči z vršovického Ďolíčku mají v aktuálním ročníku spoustu nedodělané práce.

Klokani se po podzimu nachází u dna tabulky, ovšem pouze bod je dělí od dalších čtyř týmů nad nimi. Náš soupeř, 1. FK Příbram, se počítá právě mezi tyto celky, takže se dá očekávat vypjaté utkání.

Vedení zelenobílých přes zimní přestávku nelenilo a přivedlo několik posil. Do obrany přišel stoper Erich Brabec, který rozvázal spolupráci se slovenskou Senicí, Egidijus Vaitkunas, krajní bek a reprezentant Litvy a též krajní obránce Lukáš Pauschek ze Sparty. Zálohu posílil krajan a spoluhráč Vaitkunase z litevského Žalgirise Mantas Kuklys. A konečně v útoku se nám představil Ivan Lietava ze Sigmy Olomouc. Soupisku navíc doplnil mladý ofenzivní hráč Roman Artemuk.

Protivník z Lazecké ulice nezůstal pozadu a také přivedl několik hráčů. Do klubu si našel cestu Ladislav Volešák ze Slovácka a Martin Zeman s Miroslavem Slepičkou ze Sparty. Z Baníku Ostrava pak přišel čtyřiadvacetiletý Dominik Kraut, zajímavá akvizice z polské Lodže v podobě Arména Levona Hayrapetyana a podobně jako u Klokanů se také zapojí hráč z vlastní mládežnické základny, je jím Jan Kvída.

Zimní přípravu odehráli Vršovičtí v opravdu dobrém světle. Po šestnácti letech vyhráli prestižní zimní Tipsport ligu, kde postupně přehráli týmy Pardubic, Dukly a Baníku Ostrava. V základní skupině pak remizovali se Slovanem Liberec a Českými Budějovicemi. Vrcholem poté bylo soustředění v Turecku a generálka s Viktorií Žižkov. Bilance zimní přípravy 5-4-2.

Náš soupeř odehrál více utkání, v první části se zaměřil spíše na domácí celky, v té druhé na zahraniční s konečnou bilancí 4-2-6. Generálku odehrál s Roudnicí nad Labem v poměru 1:0 pro Příbram.

V posledním vzájemném ligovém utkání si Klokani doma poradili a porazili Příbram 2:0 po brankách Šírla a Bartka. První jmenovaný bohužel bude na startu druhé poloviny sezony chybět, stejně jako Martin Kolář a Lukáš Budínský.

Pro hosty bude připraveno ve Startip Aréně 500 míst za jednotnou cenu lístku 100 Kč. Před stadionem bude probíhat bezpečnostní kontrola, veškerá pyrotechnika bude zabavena, tašky a příruční zavazadla budou také podléhat kontrole, osoby v podnapilém stavu nebudou vpuštěny. Brány stadionu se otevřou hodinu a půl před výkopem.

Fanoušci Bohemky projevili o utkání velký zájem a již potvrdili výjezd tří autobusů. Jistě jim přijde vhod nová služba, kterou si vedení přichystalo. Její funkci bude zastávat Svatoslav Baťa a výkonem této práce bude zajišťovat komunikaci mezi fanoušky a vedením při případných problémech. V případě nutnosti je možné ho kontaktovat na čísle 739 531 783.

Posledním otazníkem tak zůstává sestava, ve které Klokani v sobotu vyběhnou. Malou nápovědu si pro nás připravil trenér Klokanů Jozef Weber v generálce s Žižkovem: „Myslím si, že nemusím mlžit. Pokud nenastanou žádné zdravotní problémy, tak s velkou pravděpodobností se bude sobotní sestava blížit té, která naskočí v Příbrami. Pokud, jak jsem říkal, nenastane zdravotní problém, což se, doufám, nestane.

Utkání začíná v 16:00 v Příbrami, jako hlavní rozhodčí byl jmenován Ardeleánu s asistenty Kovaříkem a Hrabovským.