Naše odhodlání je obrovské

Přesně takto okomentoval aktuální situaci kapitán Jindřišek na tiskové konferenci.

Naše odhodlání je obrovské

Před startem jarní části Gambrinus ligy proběhla v Ďolíčku tradiční tisková konference. Zúčastnil se jí předseda představenstva Bohemians Praha 1905 Ing. Dariusz Jakubowicz, ředitel klubu dr. Ladislav Valášek, sportovní ředitel Tomáš Požár, hlavní trenér A mužstva Jozef Weber a za hráčskou kabinu kapitán Josef Jindřišek a nová akvizice Erich Brabec.

"Naše odhodlání je obrovské a všichni věříme, že první ligu pro Ďolíček zachráníme," energicky řekl na úvod tiskové konference kapitán mužstva Josef JIndřišek.

"Všichni noví hráči zapadli do mužstva ideálně, v kabině je skvělá atmosféra a během přípravy jsem se přesvědčil, že právě Bohemka určitě není mužstvem na sestup," dodal zkušený stoper Erich Brabec.

"Doufám, že se ukáže, že jsme přes zimu neutráceli zbytečně. Jak po dlouhých letech za zahraniční soustředění, tak za posily. Naše práce během zimní přestávky byla zodpovědná a na jaro jsme připraveni dobře," řekl předseda představenstva Dariusz Jakubowicz, když pozitivně zhodnotil příchod šesti nových hráčů. Přes zimu přišli do kádru Bohemians na přestup Ivan Lietava a Erich Brabec, na půlroční hostování poté Lukáš Pauschek, Mantas Kuklys a Egidijus Vaitkunas, z dorostu se posunul nadějný Roman Artemuk. „Dříve to u nás chodilo tak, že jsme si vypsali seznam posil a pak jen čekali, kdo na nás kde zbyde. Teď se nám podařilo včas přivést posily, jež byly na předním místě seznamu," pozitivně zhodnotil Jakubowicz.

"Tvrdím, že jsme na jaro připraveni dobře. Samozřejmě, že začátek máme strašně těžký, ale není to tak, že by tyhle zápasy rozhodovaly. Čeká nás jich přece čtrnáct," poznamenal trenér Jozef Weber. "Ale věřím, že po těch dvou úvodních duelech bez bodu nezůstaneme," konstatoval kouč.

"Chtěl bych ještě zdůraznit, že boj o záchranu hodláme pojmout v rámci fair play a poprosit i veřejnost a novináře, aby vyvíjela tlak na to, aby tomu tak bylo u všech týmů. Doufáme, že vše proběhne ve férovém duchu," řekl na tiskové konferenci ředitel klubu Ladislav Valášek. Nyní již vše směřuje na sobotní zápas v Příbrami, kam se těší i velké množství fanoušků, pro které to bude ostrý zápas po dlouhé pauze trvající osmdesát tři dní. Utkání začíná od 16 hodin a online zpravodajství poběží zde na Virtuálním Ďolíčku.