Weber: Musíme být psychicky odolnější

Petr Čuhel a Jozef Weber hodnotí úvodní zápas jara.

Weber: Musíme být psychicky odolnější

Sobotní utkání přineslo pouze jednu branku, která, podle obou trenérů, rozdělila zápas na dvě části. Zatímco domácí se uklidnili, u Klokanů se projevil opačný efekt. "Úvod byl divoký z obou stran," začal tiskovou konferenci trenér Weber. "Měli jsme tam nějakou šanci, neuznanou branku, samozřejmě domácí měli také nějaké šance. Pak se to ale zklidnilo a dokázali jsme domácí přehrávat, byli jsme fotbalovější, měl jsem z toho začátku příjemný pocit". Podobně hodnotil úvod trenér Čuhel. "Chvilku nám to trvalo. Bohemka tam měla šance, nepokryli jsme standardku. Ten začátek jsme neměli. Asi tam byla nervozita." 

Po inkasovaném gólu nastal podle trenéra hostů zlom. "Branka padla po naší váhavé rozehrávce a od té doby se utkání změnilo spíše v takový boj, my jsme se v tom neorientovali dobře. Hlavně ve druhé půli nám dělala problém naše ofenziva," pokračoval trenér Weber. "Měli jsme taktiku jak napadat rozehrávku soupeře, v první půlce se nám to nedařilo, Bohemce jsme dali moc prostoru a uvolnili střed hřiště tím, že jsme byli daleko od sebe a vysunutí," odůvodňoval trenér domácích.

I když Klokani měli lepší herní projev v prvním poločase, více šancí přeci jenom měla Příbram. "Mrzí mě, že jsme, hlavně v první půlce, ty šance nevyužili a zápas nemusel být tak hektický až do úplného závěru," litoval Petr Čuhel, ale vzápětí dodal: "Byl to dobrý výkon, ale aby nezůstalo jen u jednoho výkonu, je třeba ty výkony jako celé mužstvo i jednotlivci zopakovat."

"Není to určitě příjemné, ale my se musíme dát dohromady a myslet na další utkání. Chtěli jsme samozřejmě uhrát dobrý výsledek, ale pořád je zde ta dotyková jednozápasová šance se do toho vrátit," glosoval trenér Bohemians a předložil recept na další utkání. "Musíme být psychicky odolnější v situacích, kdy se pro nás nebude utkání vyvíjet dobře. Budeme pracovat na psychice a na tom, co se dělo po inkasované brance."