Gambrinus liga představuje Ďolíček

Objevte kouzlo Ďolíčku na videu z oficiálních stránek gambrinusliga.cz.

První soutěžní utkání se v Ďolíčku odehrálo 27. března 1932, kdy na něm proběhly souboje Bohemians - Slavia a Žižkov - Teplitzer FK. Od té doby už uplynul nějaký ten pátek, kouzlo Ďolíčku však jen tak nevyprchalo. I současný tým Bohemky ostatně považuje svůj stadion za jednu z nejdůležitějších zbraní v těžkém boji o záchranu.

Zaplněné tribuny jsou tam ostatně věcí téměř samozřejmou, jak to ale vypadá i v prostorách, která fanouškům zůstávají běžně skryta? Těmi nás provedl tiskový mluvčí klubu Tomáš Mutinský a někoho možná překvapí, jak luxusní zařízení se v útrobách stadionu skrývá.

To platí třeba pro regenerační místnost, jejíž součástí je vířivka, bazének i sauna. „Sem nejčastěji chodí naši mlaďoši. Lukáš Budínský, Petr Nerad, David Bartek… Ti se tady čvachtají zřejmě nejčastěji,“ pousmál se Mutinský.

Dalším oblíbeným útočištěm fotbalistů je pak odpočívárna, kde prim hraje herní konzole Play-Station. „Co jsem se koukal, vůbec nejčastěji tu kluci hrají asi golf. A opět hlavně mlaďoši. Ale letí tu i fotbal a v tom je největším přeborníkem nejspíš David Bartek,“ konstatoval Mutinský s tím, že odpočinkem mezi tréninky samozřejmě nepohrdnou ani starší hráči.

Pak už si ale slovo vzala hlavní ekonomka klubu Bronislava Baláková. „Já mám na starosti ekonomiku celé společnosti, ale dělám i marketingové věci a tak. Beze mě se to tu ani nehne,“ svěřila se dobrá duše celku z Vršovic.

Snad na vás dýchne atmosféra Bohemky i ze samotného videa.