Bohemka porazila Pardubice

Juniorský tým herně jasně přehrál soupeře z Pardubic a vyhrál 2:0.

Bohemka porazila Pardubice

K utkání 29. kola Juniorské ligy mezi Bohemians a Pardubicemi doplnili juniorský tým z A mužstva obránci Ibeagha a Cseh, v záložní řadě naskočili Havel a Kuklys, na kraji útoku operoval Jeremenko. Všichni odehráli celé utkání.

To se již od začátku jasně vyvíjelo ve prospěch Klokanů, kteří soupeře do ničeho nepouštěli. Vlastně hned první velká šance skončila brankou. Ve 25. minutě ve středu hřiště vybojoval míč Cseh, posunul ho na Kuklyse, který viděl vlevo rozběhnutého Jeremenka. Ten si sice balón předkopl, ale i s trochou štěstí dokázal vrátit míč na malé vápno, kde již stál připravený Milan Havel a otevřel skóre pondělního utkání. O deset minut později to zkoušel Kuklys po rohovém kopu, ale byl nepřesný.

Druhá půle přinesla více šancí. Hned po chvilce se před brankou objevil Trýzna, ale nebyl úspěšný. V 55. minutě ze strany centroval Hejno, Kraus ve výskoku hezky poslal míč na branku, ale brankář Čihař balón za svá záda nepustil. O pět minut později se v šanci objevil litevský reprezentant Kuklys, udělal obránci ještě kličku, ale poté trefil jen brankáře.

Žaloudkovu střelu dokázali obránci zase zblokovat mimo tři tyče. Ani v 67. minutě nebyl Kuklys úspěšný, Jeremenko po chvilce zase vykličkoval z ideální pozice. V ojedinělé šanci se objevil pardubický Konvalina. Střelu z vápna ale brankář Bartůněk pokryl.

Střídající Šetina patnáct minut před koncem zápasu tlačil míč sice k tyči, chyběla ale razance a Čihař si se střelou poradil. Ovšem v 85. minutě byl na další střelu již krátký. Kuklys podél vápna poslal míč na střed hřiště, Kraus ještě pustil za sebe na Jeremenka a ten přízemní střelou k tyčce završil na 2:0.

Klokani tak jednoznačně svého soupeře přehráli a udrželi si patnáctou příčku. Dnešní soupeř se krčí na úplném chvostu tabulky Juniorské ligy.