Předávání šeku před derby

Zelené kolo přineslo pro fotbal nevidomých přes sto tisíc korun.

Předávání šeku před derby

CSR projekt Ligové fotbalové asociace Zelený život se v odehraném 26. kole Gambrinus ligy zaměřil na pomoc české fotbalové reprezentaci nevidomých. Díky příspěvku od sponzorů, klubů i veřejnosti se tým, který potřebuje finance pro své fungování, může těšit na dar ve výši 109 tisíc korun. Zelené kolo, které spojilo všechny prvoligové celky tak mělo velký úspěch.

Chtěl bych poděkovat všem klubům, partnerům i fanouškům. Zelený život chce nevidomým fotbalistům pomáhat dlouhodobě. Částka, která se v rámci Zeleného kola vybrala je prvním velkým krokem k tomuto cíli,“ svěřil se Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Všech osm utkání 26. kola Gambrinus ligy se neslo v „zeleném duchu“. Hráči a jejich doprovod nastoupili v šálách a tričkách Zeleného života, realizační týmy zdobily zelené stužky. Vše na podporu dobré věci.

Jsme rádi, že Nadační fond Zeleného života vznikl. Jsme rádi, že můžeme podpořit nevidomé hráče, kteří prokazují neuvěřitelnou lásku k životu, sportu a boji s překážkami. Máme z toho opravdu velkou radost,“ řekl Ladislav Valášek, ředitel Bohemians Praha 1905 a člen správní rady Nadačního fondu Zeleného života.

Právě on a šéfka projektu Michaela Veselá předali před utkáním Bohemky a Slavie šek na sto tisíc korun Jaroslavu Patovi, prezidentovi Českého svazu zrakově postižených sportovců.

Na této částce se shodně polovinou podíleli sponzoři z firem Šandera a Crocodille. Devět tisíc korun se pak vybralo při prodeji náramků Zeleného života, který probíhal v Ďolíčku. Přispěli tedy i fanoušci Bohemians.

Pro každého kluka je snem být fotbalistou. Díky vybraným penězům ho můžeme splnit i nevidomým hráčům. Chtěl bych Ligové fotbalové asociaci i všem lidem, kteří se podílí na projektu Zelený život, poděkovat. Věřím, že se budou podílet i na budoucím rozvoji fotbalu pro zrakově postižené,“ konstatoval Jaroslav Pata.

Podpora nevidomých fotbalistů Zeleným kolem nekončí. Přispět může i veřejnost díky kontu Nadačního fondu - č. 533353335/0300.

A jaká bude další cesta vybraných peněz? Zelený život bude sledovat, jak pokračuje zajištění trenéra a fungování národního týmu. V nejbližší době proběhne rozlosování pro turnaj nevidomých fotbalistů - IBSA Euro Challenge Cup in Blind Football Prague 2014, který se bude hrát v červenci v Praze.