Z Boleslavi bez bodu

Klokani neproměnili dvě tutové šance v závěru zápasu. 

Z Boleslavi bez bodu

K sedmadvacátému kolu Gambrinus ligy vyjeli Klokani do blízké Mladé Boleslavi, kde je čekal duel se třetím celkem, místním FK.

Začátek utkání patřil jednoznačně domácím, paradoxně do první větší šance se ale dostala Bohemka. V osmé minutě Bartek přiklepl míč Radovi, který z prvního doteku našel nabíhajícího Moravce. Rychlonohý záložník pak postupoval sám z levé strany, snažil se dát míč pod sebe, ale jeho přihrávku skluzem na poslední chvíli zblokoval mladoboleslavský obránce.

Klokani pak dorovnali i herní deficit a vypadalo to, že Boleslavským došla síla. V tom ale udeřili. Zahustel nabral míč na pravé straně, chvíli si ho potáhl a pak posunul do tandemu Bartlovi. Ten již byl za Kalinou, podíval se, kde má Mageru a našel ho ideální přihrávkou mezi penaltou a malým vápnem. S tou neměl vytáhlý útočník problém a v klidu ji zasunul za Berkovce.

Ani ne za pět minut to mohlo být již o dvě branky. Jarolím rozehrál roh nakrátko, prošel přes dva hráče a hledal z postranní čáry pod sebou Bartla. Ten ale trefil ze vzdálenosti pokutového kopu Berkovce do nohy.

Klokaní levá strana hořela a těsně před poločasem toho využil opět agilní Bartl. Překonal Kalinu, naštěstí jeho centr našel jako první Brabec.

Druhý poločas začal opačně než ten první. Klokani sice byli aktivnější, ale byli to domácí, kteří poprvé ohrozili branku. Po dalším rohu se na zadní tyči přetahoval Kalina s Kúdelou, poslední jmenovaný ho ale přetlačil a skákavý míč volejem napálil na Berkovce, ten reflexivně vyrazil.

Situace začínala být pro Klokany kritická a tak museli více riskovat. V 57. minutě se podobně jako v prvním poločase Bartl se Zahustelem snažili prosadit Pauschek s Moravcem, ale rychlonohý Moravec stejně jako Bartl ve vápně nikoho ze spoluhráčů nenašel.

O pět minut později mohl srovnat hlavou střídající Lietava, ale Neradův nadýchaný centr umístil nad branku. Z protiútoku mohl udeřit Šultes, když si ho našel dlouhý křižný balón, ale jeho hlavičku Berkovec vyrazil.

Blížil se konec a s ním konec nadějí na bodový zisk. Luděk Klusáček vyslal do útoku i Ericha Brabce, čehož využili domácí. Po hlavičkovém souboji se ocitl na malém vápně Nešpor sám, ale trestuhodně přestřelil. 

Toho mohl bývalý Klokan litovat. O minutu později se totiž objevil na malém vápně Nerad, který po centru Jindřiška hlavičkoval do spojnice branky. 

Poslední příležitost měl ke vstřelení gólu Moravec, který upaloval přes půli hřiště sám na Diviše, jeho zakončení však mladoboleslavský brankář dobře odhadl a šanci zneškodnil.

A to bylo to poslední, co se v zápase událo. Klokani tak odjíždějí z Mladé Boleslavi s prázdnou, naopak jejich soupeř si zajistil účast v evropské lize.