Klusáček: Vítězství je pro nás hodně důležité

Luděk Klusáček a Luboš Kozel hodnotí páteční předehrávku.

Klusáček: Vítězství je pro nás hodně důležité

Prvním mužem, který se objevil na tiskové konferenci, byl Luboš Kozel. „Jsem zklamaný, byla to jedna z dalších zbytečných porážek,“ začal mladý trenér. „Kdybychom hráli od první minuty, tak jsme soupeře přehráli.“ Vinu za to dával především špatnému rozpoložení: „Mužstvo není momentálně psychicky v pohodě, je velice labilní.“

I když začátek špatný nebyl, inkasovaná branka s číslem jedna soupeřem jednoznačně otřásla. „Dostali jsme gól ze standardky a šli jsme hrozně dolů. Úplně jsme vypadli a nebyli jsme schopni třeba z toho našeho rozestavení využít převahy ve středu pole. Bohemce stačila důraznost, přímočarost, de facto se dostala lehce do třígólového vedení.“

Především viděl trenér hostujícího celku kontrast mezi prvním a druhým poločasem: „Bohemka měla maximální motivaci v nasazení, bojovnosti a v těchto atributech jsme první poločas absolutně propadli. Prohráli jsme tak 80% osobních soubojů, včetně těch v pokutovém území, které jsou rozhodující,“ věděl Luboš Kozel a narážel na dvě branky, které padly právě po nedůrazu v šestnáctce.

„O poločase byla trochu bouřka v kabině, protože takhle to odehrát nemůžeme. Pět minut jsem přemýšlel, jestli je zjeb*t nebo ať si to vyžerou, protože ty naše venkovní zápasy jsou si dost podobné. První půli prospíme a druhou honíme,“ dodával stále Kozel.

Luděk Klusáček to viděl podobně: "Bylo to utkání dvou zcela rozdílných poločasů. V tom prvním jsme hráli aktivně, podařilo se nám vybudovat tříbrankový náskok. V druhém poločase, přestože jsme chtěli hrát aktivně, tu iniciativu převzala Dukla. Poměrně brzo vstřelila první branku, my jsme upadli trochu do křeče. Pak přišla druhá branka a závěr jsme dohrávali pod velkým tlakem,“ shrnul zápas ze svého pohledu.

S druhým poločasem byl tak trochu spokojený i jeho protějšek: „Druhý poločas ukázal nějaká pozitiva, zvedli jsme se, dali jsme góly a měli jsme i na vyrovnání.“ K tomu se vyjádřil i Klusáček, když dostal dotaz z pléna, zda se Klokani uspokojili po prvním poločase: „Dukla v druhém poločase rozhodně přidala, ale u nás to byla spíš nervozita, než uspokojení."

V konečném hodnocení se pak oba trenéři rozcházeli, zatímco Klusáček se upínal na globální dopad vítězství, Kozel spíše hořekoval. Od posledního jmenovaného tak zaznělo: „Byl to trest za první půli, proto Bohemka dneska zvítězila.“ Trenér Klokanů na to odvětil: „Zvládli jsme to a vítězství je pro nás hodně důležité, pořád ještě dýcháme.“

Příští týden je pauza, kterou sedmačtyřicetiletý kouč nastínil takto: „Po víkendovém volnu se sejdeme v pondělí a ten první týden se budeme snažit hodit starosti o body za hlavu. Budeme pracovat hlavně na psychické pohodě. Žádný přípravný zápas neplánujeme a k běžnému tréninkovému režimu se vrátíme za týden. To už budeme myslet hlavně na zápas v Jablonci.”