Bohemka vyhrála nad Mladou Boleslaví

Dvě trefy zaznamenal Dmytro Jeremenko a junioři se dotáhli na Hradec.

Bohemka vyhrála nad Mladou Boleslaví

Mladíci odjeli k 38. kolu Juniorské ligy na půdu silné Mladé Boleslavi a po zranění naskočil do základní sestavy stoper A mužstva Daniel Krch, ze širšího kádru poté Christian Ibeagha, Milan Havel, Lukáš Budínský, Roman Artemuk a i dva hráči, kteří se objevili při nedělním vítězném duelu áčka v Jablonci - Elie N'Dekre a Dmytro Jeremenko. A právě on se stal mužem pondělního utkání juniorky.

Domácí Boleslav zahájila zápas vynikající šancí. To když míč letěl na Fouska, jenž ho z blízkosti napálil do brankáře Dočekala, který se štěstím situaci zvládl. Tentýž hráč pak v brejku tří boleslavských hráčů po sedmnácti minutách hry málem skóroval, jenže překonaného Dočekala výborně na brankové čáře zastoupil Košata, který akrobatickým zákrokem zabránil gólu.

Kolem 30. minuty přišla šance Bohemians. Budínský ale bohužel promáchl při stoprocentní šanci Košatův centr. O devět minut později se už hosté radovali, když se parádně trefil Dmytro Jeremenko. K překonání gólmana mu nechtěně pomohl Živnůstka.

Po hodině hry se mohli Klokani radovat znovu. V 59. minutě přišel trest za Eliášovu chybu v rozehrávce a Dmytro Jeremenko bez potíží zakončoval z vápna a navyšoval již na 2:0.

Alespoň snížit se pokusil Mehanovič. Ovšem jeho teč mířila mimo tři tyče. Boleslav se od té doby snažila ještě více tlačit, ale hráči Bohemky si hlídali jejich přihrávky a nedovolovali jim téměř vůbec ohrozit branku. Navíc měl Jeremenko na kopačce třetí branku, ovšem brejk zakončil ranou nad břevno a hattrick se mu tedy vzdálil.

Junioři zápas se silnou Boleslaví zvládli, vyhráli 2:0 a v tabulce Juniorské ligy se dotáhli na třináctý Hradec Králové. Další domácí utkání odehrají mladíci již ve čtvrtek v Uhříněvsi od 13 hodin (Jablonec) a poslední domácí zápas je čeká v pondělí 2. června, když přivítají Hradec Králové v Ďolíčku (od 13 hodin)!