Statistická ročenka Bohemians Praha 1905

Jak si vedli Klokani v minulé sezoně pohledem statistik.

Statistická ročenka Bohemians Praha 1905

Sezona 2013/14 dopadla pro Klokany dobře, klub se zachránil a i příští sezona bude v Ďolíčku prvoligová. Jak si ale hráči vedli v zápasech? Kdo vyhrál nejvíce soubojů, kdo byl nejpilnější střelec a kdo zase nejvíce přihrával? Pojďme se podívat na individuální a klubové statistiky právě skončeného ligového ročníku.

Bohemka, jak samozřejmě všichni vědí, skončila na 14. místě a tudíž se v nejvyšší fotbalové soutěži zachránila. Celkem 16 kol ovšem okupovala poslední dvě příčky, ostatních čtrnáct kol byla na pozicích zajišťující záchranu. Nejvýše, na osmém místě, byli Bohemians po osmém kole. Nejdelší sérii na poslední příčce zažili Klokani na přelomu roku 2013 a 2014, to byli na 16. místě čtyři kola za sebou. V tabulce doma x venku skončili paradoxně Bohemians vždy na dvanácté pozici. V tabulce jara okupují Klokani dokonce jedenáctou příčku.

Ve střelbě byli hráči Bohemky nejhorší v lize. V průměru vyslali za zápas 10 střel, z toho 3,5 střely na branku. Naopak v soubojích se jim zase dařilo. Vyhráli 51% všech soubojů (4. nejlepší v lize) z celkových 199 (6. nejlepší v lize). Nejlepšími hráči v této statistice byli Josef Jindřišek (654 soubojů) a Jakub Rada (652) - oba dva skončili na prvních dvou příčkách celé Gambrinus ligy.

Zajímavou statistikou je rozdělení vstřelených branek dle minut. Celkem Klokani vstřelili 26 branek (15. v lize), z toho nejvíce od 61. do 75. minuty - 7 gólů. Naopak od 46. do 60. minuty nedokázala Bohemka vstřelit ani jednu branku. Nejpilnějším střelcem byl Jakub Rada (55), Jakub Hora (39) a Ivan Lietava (32). Nejlepším střelcem Bohemians v sezoně 2013/14 se stal ale kapitán Josef Jindřišek - 4 branky. Za ním skončili David Bartek a Jakub Rada, kteří vstřelili po třech brankách. Nejvíce přihrávali na góly Jakub Hora (4 asistence), Jakub Rada a Václav Kalina (oba 3).

V individuálních statistikách se dařilo Klokanům ještě dvakrát. Nejlepší v lize byli v kategorii "Odebírání míče" a "Faulován". První z nich vyhrál kapitán Jindřišek, celkem odebral 117 míčů a nejfaulovanějším hráčem ligy se stal Jakub Rada - celkem 96 faulů.

Kompletní statistiky Bohemians Praha 1905 ze sezony 2013/14 naleznete na stránkách Gambrinus ligy.