Meteor i příští rok farmou Bohemians

Vedení obou klubů se dohodlo na prodloužení spolupráce.

Meteor i příští rok farmou Bohemians

V končícím soutěžním ročníku 2013/14 byl farmou Bohemians Praha 1905 libeňský klub FK Meteor Praha VIII. Spolupráce probíhala především na úrovni A mužstev a juniorského celku Bohemians. Vedení obou pražských celků se na pondělní schůzce domluvilo na prodloužení spolupráce.

Oběma klubům spolupráce prospěla, i když měla spíše takzvaně volnější charakter a vše se operativně rozhodovalo po vzájemné dohodě mezi trenéry s koordinací na úrovní sportovního ředitele Tomáše Požára. Ve sportovní oblasti šlo především o to, aby hráči z širšího kádru prvoligového A mužstva, či z juniorky ke svému potřebnému hernímu vytížení mohli posílit třetiligový Meteor v mistrovských zápasech České fotbalové ligy," uvedl po jednání s Meteorem ředitel našeho klubu dr. Ladislav Valášek.

Meteoru se záchrana soutěže nakonec povedla i za přispění některých hráčů z A mužstva a juniorky. V průběhu celé sezony nastoupilo za Meteor celkem 18 hráčů z Bohemians (Bartek, Budínský, Cseh, Gabriš, Hauer, Havránek, Ibeagha, Jeremenko, Klavík, Košata, Kolář, Kuklys, Maxa, Nerad, Ptáček, Růžička, Šmíd, Vaitkunas) a v Meteoru nyní i působí někteří bývalí hráči z Vršovic jako například Jan Ludvík, či Tomáš Vobořil.

"Naopak pro Bohemku bylo důležité, že v oblasti využívání infrastruktury Meteoru mohla pro trénink A mužstva, či pro utkání juniorky používat hřiště s umělým trávníkem, který patří k nejlepším v Praze," pokračoval dále ředitel Valášek. Juniorský celek v průběhu skončené sezony odehrál na severu Prahy celkem sedm zápasů Juniorské ligy, A mužstvo absolvovalo zase část zimní přípravy na hřišti v Bedřichovské ulici. "Jsem proto rád, že spolupráce bude pokračovat i v dalším roce,“ dodal na závěr ředitel Valášek.