Pro Nadační fond Emil téměř 30 tisíc!

V Ďolíčku proběhlo v rámci All Stars Cupu benefiční utkání mezi Bohemians a Slavií.

Pro Nadační fond Emil téměř 30 tisíc!

V rámci víkendového prestižního mezinárodního turnaje All Stars Cup 2014 proběhl v Ďolíčku benefiční zápas mezi výběrem Bohemians Praha 1905 a SK Slavií Praha. Za Klokany nastoupili bývalí hráči Karel Rada, Marek Nikl, Dalibor Slezák, Michal Petrouš, Tomáš Freisler, Ivan Hašek ml., trenér Stanislav Vahala, bývalý hráč a současný novinář Robert Neumann, trenér juniorského celku Jaroslav Köstl, kapitán plážových Klokanů Martin Chalupa a tento výběr doplnili vždy dva trenéři z mexického Chivasu, japonského klubu Jokohama Marinos a plzeňské Viktorie.

Za Slavii nastoupili například Martin Vaniak, Adam Petrouš, Ivo Ulich, Vladimír Šmicer, Karol Kisel, Radim Nečas nebo Radek Černý. Z uměleckých kruhů ve slávistickém dresu do utkání zasáhli hudebník Jan P. Muchow nebo programový ředitel filmového festivalu v Karlových Varech Kryštof Mucha. Na lavičce podporoval Slavii také režisér David Ondříček, kterého nepustily do hry zdravotní problémy. Sestavu Slavie, stejně jako Bohemky, pak doplnili ještě mládežničtí trenéři zúčastněných týmů, přesněji z německého HSV, portugalského Sportingu Lisabon, francouzské klubu Olympique Marseille a z budějovického Dynama.

Vstupné na toto utkání bylo symbolických 30 korun a v pátek a sobotu prodávaly hostesky Zeleného života při samotném All Stars Cupu náramky, které opravňovaly ke vstupu do Ďolíčku. Proto mohl být na začátku utkání za účasti starosty MČ Prahy 10 Mgr. Bohumila Zoufalíka, či zástupce pořádající agentury All Stars Team Jiřího Valína předán šek v hodnotě 26 940 korun do rukou zástupců Zeleného života - přesněji pro Nadační fond Emil.

Do samotného utkání vstoupila lépe Slavie a po chvíli se ujala vedení. Čistý hattrick v úvodu utkání vstřelil Ivo Ulich. A když těsně před poločasem přidal čtvrtou branku Karol Kisel, bylo téměř rozhodnuto. Slávistické vedení po půli navýšil Vladimír Šmicer, a i když Bohemka snížila zásluhou obou mexických trenérů (trefili se Comparan i Ruiz), poslední branku Slavie přidal trenér Sportingu Lisabon a uzavřel skóre na konečných 2:6.

Ani pět bývalých kapitánů Bohemians bohužel nedokázalo zařídit vítězství Klokanů, ovšem prioritou sobotního večera bylo se především pobavit a podpořit Nadační fond Emil, se kterým spolupracuje projekt Zelený život. A to se podařilo. Všem hráčům a návštěvníkům, kteří si zakoupili náramek, mockrát děkujeme a věříme, že se při podobné akci opět potkáme.