V Benátkách nakonec třetí místo

Havel a Mikuš se trefili a otočili tak utkání s Hradcem.

V Benátkách nakonec třetí místo

Druhé utkání Klokani odehráli, na rozdíl od prvního, v nepříjemném sluníčku a horku. Přesto se snažili odčinit nepovedené utkání s Jabloncem. Což se podařilo.

Kromě Havránka a Krcha (kteří nahradili Gabriše a Šmída) byla sestava stejná jako z druhého poločasu předchozího zápasu. Klokani byli od začátku lepším týmem, ale nedokázali to v prvním poločase potvrdit gólově.

První vážnější situaci „upekl“ Kalina, když vyzval do běžeckého souboje Jangu s Rolkem. Ten ho sice předběhl, ale nedokázal vyřešit situaci 2 na 1 a přihrát Bratanovičovi, stejně jako v minulém zápase.

V 9. minutě se dostal Vlkanova do největší hradecké brankové příležitosti. V prostoru pro odražený míč se „kulatého nesmyslu“ dočkal při odvráceném rohu, zachytil ho na dlouhou nohu, přehodil přes sebe a z první napálil na Havránka. Tečovaná rána se snesla na tyčku.

Klokani ze začátku navázali na utkání s Jabloncem a hrozili především z rychlých brejkových situací, primárně pak po pravé straně. Na rozdíl od předchozích příležitostí Jeremenko tentokrát mířil svůj centr přesněji a na druhé tyči našel Mosqueru, jež byl pár metrů před Koubkem, ale i tak se mu podařilo netrefit hlavou branku.

Chvíli poté si Mosqueta zastavil na levé straně míč, podíval se, kdo je v pohybu a centroval na vytáhlého Jangu. Jeho pokus hlavou byl ale o něco vyšší, než bylo potřeba. Prosadit se mohli také Klokani po Radově rohu, který prolétl šestnáctkou a Koubek za ním marně plachtil. Stačilo ho trefit, což se však nikomu v zelenobílém nepodařilo.

V 31. minutě však Klokanům zkřížil plány Malinský. Chvíli vyčkával, pak si narazil s Dvořákem a pronikl do šestnáctky. V domnění, že k míči má protihráč daleko, se Cseh pokusil skluzem mu míč ukopnout, trefil ale pouze nohy rychlonohého beka. Hlavní rozhodčí chvíli váhal, nakonec však ukázal na bílý puntík. K pokutovému kopu se postavil Dvořák a nemýlil se.

Těsně před koncem poločasu se odehrál velký závar před Koubkem. Dvakrát byl ústřední postavou Bratanovič, který připravil nejdříve šanci Moravcovi, když mu ve vápně přihrál na střelu, podruhé když patičkou vybídl Kalinu k průniku před Koubka. V prvním případě zasáhla obrana Hradeckých jako zeď a střelu nepropustila, po druhé zakončoval levý obránce do náruče brankáře Votroků.

Do druhého poločasu Klokani vlétli a srovnali. Ústřední postavou byl Petr Nerad, který si několikrát narazil, aby konečně uvolnil Bourenaneho mezi posledními obránci. Tomu sice míč v šestnáctce projel mezi nohami, ale tečoval ho tak šikovně, že ho ihned přebral Ibeagha, podíval se, kde má spoluhráče a přihrávkou pod sebe našel Havla. Mladý záložník si pak s těžkým míčem poradil a „koníčkem “ překonal brankáře Koubka. Svůj první gól v klokaním dresu oslavil koutoulem.

Odpovědět se chystal Sixta, ale pálil těsně vedle. K míči se dostal po Brabcově odhlavičkované standardní situaci.

V 65. minutě již ale Klokani otočili stav utkání. Bourenane stihl ještě míč na hřišti, poslal "bochánek" zpátky do šestnáctky, kde si ho hrudníkem přistrčil Mikuš a z druhého doteku nekompromisně trefil pravý horní růžek.

O poslední pokus ke srovnání se pokusili Hradečtí sedm minut před koncem. Nelíbila se jim dlouhá rozehrávka Klokanů a tak se pokusili o presink, přičemž zapomněli na zadní vrátka. Šmíd tak místo další přihrávky nenápadně nakopl dlouhý míč na Bourenaneho, který se najednou ocitl v situaci 2 na 2 s Mikušem. Alžířan se ale rozhodl pro vlastní řešení, a tak z vápna pálil sice tvrdě, leč vysoko.