Ze Slovácka bez bodů

Dva slepené góly rozhodly o výhře domácího týmu.

Ze Slovácka bez bodů

Ke dvojici za sebou jdoucích venkovních zápasů Klokani nejdříve zajeli do Uherského Hradiště, kde je čekalo druhé kolo Synot ligy proti 1. FC Slovácko.

Na Moravě vládla tropická teplota, když se hned po čtyřech minutách hry mohl prosadit ve své prvoligové premiéře Mosquera, ale dobře centrovaný míč od Engelmanna umístil těsně vedle levé tyče.

Chvíli ještě trvalo, než domácí procitli a vzpomněli si na dobrý výkon, který předvedli před týdnem se Slavií. Pak ale Klokani nevěděli, kde jim hlava stojí a valil se na ně jeden útok za druhým.

Z rohu se mohl ve12. minutě radovat Šimko, který se dostal k odraženému míči, ale naštěstí volejem trefil pouze střed branky. Švenger tvrdý pokus vyboxoval.

Slovácko často pronikalo po pravé straně, kde zlobil rychlonohý Diviš. Několikrát se protáhl po lajně, ale Klokani vždy dokázali pokrýt prostor před brankou.

Při jedné takové akci ale nedokázali včas míč dostat z nebezpečí. Jindřišek chyboval, když mu nesedla přihrávka a Mosquera to měl, jak se říká "do špeku". To vystihl jeden z hráčů Slovácka, podíval se a našel Doška, který se v rozhozené obraně nemýlil.

Okamžik na to zůstal na zadní tyči zapomenutý Diviš, hlavou však ve velmi dobré pozici mířil nad branku.

Druhý poločas začali Klokani aktivně, ale paradoxně inkasovali. A hned dvakrát.

Při první akci Moravané dobře zakombinovali a rozhodili tak Klokany. Finální přihrávka pak šla na vrch, kde dostal míč zády k bráně Došek a z prvního doteku ho dloubl za sebe. Tam byl nový muž na hřišti Kalouda. Před Švengerem byl pár metrů, přesto posunul míč ještě na Šumulikoskiho, který ho už jen doťukl do branky.

Již několikátý průnik Diviše po pravé straně se přetavil ve třetí branku. Tentokrát našel před brankou spoluhráče, jmenovitě Trávníka, který měl podobně jednoduchou úlohu, jako jeho týmový kolega před chvílí.

Domácí třígólové vedení uspokojilo a přenechalo iniciativu Klokanům. Ti toho mohli využít při jednom protiútoku, když Moravec skvěle přečetl rozehrávku, vyslal Mikuše a sám nabíhal před branku. Tam dostal přihrávku, kterou využil a umístil ji za Heču. Nicméně díky postavení Mikuše v ofsajdu branka neplatila.

Klokani se nevzdávali a šanci ke vstřelení první branky dostali v 67. minutě, když Jindřišek zahrával přímý kop metr za vápnem. Rozhodl se pro skrytou střelu po zemi, ale Heča ji včas zaregistroval, aby se mu ji povedlo dostat mimo tři tyče.
Deset minut před koncem se tlak Klokanů stupňoval a přineslo to kýžené ovoce. Klokani potrestali pasivitu Slovácka. Rada ubojoval míč před protihráči a přistrčil ho na centr. Ten našel Bratanoviče, který ho sklepl k penaltě na Mikuše, jenž se nemýlil a umístil ho placírkou ke vzdálenější tyči.

A hned z rozehrávky mohl na rozdíl jedné branky snížit opět slovenský forvard. Dostal míč za obranu, s ničím se nerozmýšlel a z rohu vápna tvrdě pálil na Heču. Naneštěstí šla střela pár centimetrů od levé spojnice. 

Domácí se přeci jen vzpamatovali a míčem za obranu se dostal do samostatného úniku Diviš, který na pohyb Doška nereagoval a zakončil ho sám. Střela šla do pravé tyče.

Obrana se nijak nepoučila a za minutu se situace opakovala. Tentokrát ale Diviš raději řešil situaci přihrávkou na Doška, který už jen doklepl míč do branky a slavil tak druhý gól v zápase.

Klokani nakonec odjeli se čtyřgólovým přídělem. Šanci na body budou mít v dalším kole, ve kterém zajíždějí již v pátek do Jihlavy.