Mladí Klokani vskočili do sezóny levou nohou

Po prohře v Jablonci podlehla Bohemka vysoko i Dukle

Mladí Klokani vskočili do sezóny levou nohou

Poslední korálek na šňůrku neúspěšného bohemáckého víkendu navlékli hráči juniorky, kteří po neuspořádaném výkonu podlehli doma Dukle Praha 0:4. Po dvou zápasech tak mají trenéři výkladní skříně našeho mládežnického fotbalu o čem přemýšlet.

Bohemka nastoupila do zápasu posílená o čtyři starší hráče A-týmu, do jehož kádru již spadají i Artemuk, Hubínek a Dočekal, věkově do juniorské ligy patřící. I díky tomu byli Klokani proti velmi mladé sestavě Dukly favoritem. Bohužel dění na hřišti tento fakt nepotvrdilo.

První půle začala vyrovnaně, náznaky šancí se střídaly na obou stranách. Bohemka si zejména díky dravosti Artemuka a uzdravujícího se Bartka vypracovala několik slibných pozic k ohrožení duklácké branky, ovšem gól nepadl ani z Artemukových úniků, ani díky efektním Bartkovým nůžkám. Po půlhodině hry pak mohli Klokani postupovat na bránu v nezvyklém přečíslení pět na tři, Artemuk však i tuto situaci vyřešil zbrkle. V této fázi hry začínala mít Bohemka herní převahu, tu však utnula rychlá akce Dukly po pravé straně, kterou zakončil přesnou střelou okolo vyběhnuvšího Dočekala Vopat. Zelenobílé mužstvo působilo nějakou dobu opařeně, čehož Dukla ještě stačila využít další rychlou akcí - přihrávku za obranu nedokázal zachytit Cseh a unikajícího Bezdičku ve vápně stáhl rukama Dočekal. Jasnou penaltu proměnil s jistotou opět Vopat. Do konce poločasu ještě skončil míč na břevně branky Dukly, kam se snesl od rukavic brankáře Tetoura, jimiž vyrazil Hejnovu střelu.

Bohemka nastoupila do druhého poločasu evidentně se snahou něco s výsledkem udělat. Hned po třech minutách unikl rychlonohý Bartek, přesně nacentroval na malé vápno dobíhajícímu Hejnovi, jehož skluz mířil na balon, bohužel však i na zakročujícího Tetoura, s nímž se bolestivě srazil a ani mu nezabránil ve vyškrábnutí míče mimo tři tyče. I nadále se Bohemka snažila tlačit dopředu, ve finální fázi však chyběl jakýkoliv nápad vedoucí k překvapení obrany soupeře. Efektivní byla ale naopak Dukla - v 63. poprvé ve druhé půli zahrozila velkým závarem ve vápně, zmatkující obranu Bohemky podržel svým zákrokem až Dočekal. O minutu později už ale na střelu Farkaše nestačil ani on.

Třetí branka v síti Bohemky už ubrala vítr z plachet vršovickým, Dukla se jevila jako spokojené mužstvo. Utkání tak zcela ztratilo náboj a zvrhlo se v sérii nepodařených rozehrávek a osobních soubojů ve středu hřiště. Z šedi závěru utkání vystoupila již jen další rychlá akce Dukly po levém křídle s přesným centrem, který usměrnil do branky Volek a upravil tak na konečných 0:4.

Pondělní zápas ukázal, že ani ligové posily nemusí v juniorské lize stačit na vítězství. Po prostřídání sestavy a výměně Bartka, Šírla a spol. za mladé hráče však hra Bohemky upadla ještě níže. Přejme tedy mladým hráčům co nejrychlejší zlepšení formy, v příštím zápase ve Varnsdorfu jistě mají šanci uspět.