Junioři rozstříleli Varnsdorf

Svěřenci trenéra Slezáka zvítězili vysoko 6:0.

Junioři rozstříleli Varnsdorf

Velice mladý tým Bohemians odcestoval na sever Čech k utkání 3. kola Juniorské ligy proti domácímu Varnsdorfu. V sestavě trenéra Slezáka se objevili ze širšího kádru A mužstva pouze mladí Hubínek s Artemukem, v brance chytal Gabriš a v záloze odehrál devadesát minut testovaný Khumalo. Naopak z devatenáctky byl posunut obránce Vacík, který taktéž nastoupil v základní sestavě.

A hned po čtyřech minutách hry mohlo být veselo. Právě testovaný Jihoafričan Khumalo napálil míč přímo do břevna. O chvíli později zahrozili také domácí, ale hlavička Černého skončila těsně nad brankou Petera Gabriše. Následně odstartoval úsek hry plný nepřesností, který přerušila až obrovská šance Artemuka, jenž trestuhodně přestřelil domácí svatyni. V průběhu hry si ale napravil reputaci.

Ve 20. minutě bylo na lavičce Bohemky již mnohem veseleji. Jaroslav Trnka totiž zužitkoval přihrávku Khumala, který našel svého spoluhráče mezi obránci a Trnka tím otevřel ve Varnsdorfu střelnici. Pro Klokany to byla první letošní branka v Juniorské lize. A to nebylo vše! Hráči Bohemky byli při chuti a o osm minut později přidal druhou branku hostujícího celku Roman Artemuk, když opět nahrával Jihoafričan Khumalo. Trápení domácích korunoval Pavel Hauer, když si po dalších třech minutách hry, důrazu Klokanů a především střele Trnky, srazil míč do vlastní sítě.

V prvním poločase padly ovšem ještě další dva góly! Ve 35. minutě svou druhou branku v utkání vstřelil Roman Artemuk, když ve středu hřiště vybojoval míč, přešel přes dva protihráče a zvyšoval již na 4:0. Poté ovšem musel střídat kvůli lehkému zranění, když si stěžoval na bolest kotníku. V úplném závěru prvního dějství korunoval povedený poločas Martin Hejno, když centroval do vápna Řezníček a Hejno se prosadil ve vápně hlavou.

Do druhé části vstoupili hráči Bohemky volněji a již si kontrolovali výsledek uhraný z prvního poločasu. Do hry se dostávali i domácí, ovšem k žádné vážnější šanci to nevedlo. Naopak Řezníček dokázal v 72. minutě přidat ještě šestou branku do sítě Varnsdorfu a udělal sladkou tečku za prvním vítězstvím juniorů v letošní sezoně. Khumalo našel opět ideálně svého spoluhráče a útočník Bohemians se již nemýlil.

Po nevydařeném vstupu si Klokani alespoň částečně spravili chuť a již mohou vyhlížet další zápas, který je čeká v pondělí 18. srpna doma v Uhříněvsi proti Táborsku.