Klokani se vrátili na místa, kde se tvořila historie

VIDEO: výprava fanoušků už má za sebou návštěvu Perthu.

Klokani se vrátili na místa, kde se tvořila historie

Výprava fanoušků Bohemky k protinožcům se ve zdraví dostala do Austrálie. Pondělní brzké ráno vyprovodilo expedici z pražského letiště do Frankfurtu, kde přesedli na dlouhý let do Singapuru. Gigantický letoun zažil po cestě nad Indií nepříjemný průlet velkou bouří, ale ani to nebylo pro naše cestovatele překážkou. V úterý ráno místního času dosedli klokani na ranvej letiště v Perthu na západě kontinentu.

Na místě se výpravy ujal místní velký fanoušek Bohemky, Čechoaustralan Ladi Kabelka. Výprava bez odpočinku nastoupila náročný program, když během prvního dne navštívila hned dvě hřiště, která na svém povrchu pocítila před mnoha lety kolíky kopaček AFK Bohemians. Nejprve to byl Fremantle Oval a následně Cottesloe Oval. Obě hřiště jsou dnes domovy místních amatérských oddílů.

Druhý den na účastníky Bohemians Tour čekala prohlídka Perthu. Hlavní město Západní Austrálie vyrostlo za necelých dvě stě let své existence do moderní, více než dvoumilionové metropole. Jeho panorama na břehu Indického oceánu tvořené hradbou výškových staveb může někomu připomenout zmenšený model Manhattanu. Hlavním bodem programu byla návštěva NIB Stadium, na kterém působí místní prvoligový fotbalový klub Perth Glory. Zde byla výprava přivítána generálním ředitelem klubu Jasonem Brewerem. Na místě došlo k první výměně dresu Bohemky za dres australského klubu. Kompletní sbírku dresů klubů ze všech míst, kde AFK odehrál své australské turné, věnuje po svém návratu výprava do muzea Bohemky.

Večer čekalo na cestovatele velmi milé přivítání zdejšího krajanského spolku Čechů a Slováků, se kterými si vyprávěli dlouho do noci. Hned ráno se však již výprava chystala na přesun na letiště, kde na Bohemáky čekalo letadlo do Adelaide. Zde výprava stráví čtvrteční odpoledne a páteční den. 

Pro další informace a videa z Austrálie sledujte Facebook Bohemky a Virtuální Ďolíček!