Výsledkový servis z 12. října

Mladší dorostenci prohráli se Slavií, reportáže starších dorostenců přineseme v týdnu.

Výsledkový servis z 12. října

O uplynulém víkendu měli mladší dorostenci na programu vršovické derby proti Slavii Praha. Bohužel výsledkově to dopadlo lépe pro naše sousedy z Edenu. Kategorie U16 prohrála 0:3, o rok starší kolegové 0:2.

I nejstarší dorostenci měli ve svém plánu utkání, dokonce odehráli v minulém týdnu dva zápasy. Se Slavií hráli 2:2, Brnu podlehla 1:4 a zítra odjíždějí do dalekého Hlučína. Reportáže ze všech těchto zápasů vám přineseme již v tomto týdnu. Program zápasů dorostenců a žáků, ale i ostatních mužstev, naleznete zde.

U17
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:0 (2:0)
Branky: 12. A. Lauricella, 27. Žežulka.
SK Slavia Praha: Přibyl - Stropek (11. Pek), Žežulka, Vyskočil, Pardubský (64. Kovařík), Král, Bucha (72. Kaník), A. Lauricella, Krejdl (76. Semrád), Novák (67. Sodoma), Souček.
Bohemians Praha 1905: Zýta (41. Gruncl) - Zbur, Václavík, Hanzl, Panýrek (41. Tomaides, 56. Hašek) - Fric, Krištof, Begič (67. Buneš) - Nátr, Melíšek (60. Pilát), Kubelka (74. Junek).
Trenér Ludovit Szekeres: "Zajímavé, pohybově i fotbalově aktivní utkání bylo viděno v podání obou mužstev ve vršovickém derbíčku. Lepší vstup do utkání měli domácí hráči, naše reakce na jejich dynamické herní činnosti byla mdlá a pomalá. Strestáni za pasivitu i nízkou osobní odvahu jsme byli již ve 12. minutě, kde jsme větší aktivitou mohli herní situaci vyřešit v náš prospěch. Pak jsme ve 26. minutě neuhlídali situaci po rohovém kopu a prohrávali jsme o dvě branky. Paradoxně v době, kdy jsme začínali hru v poli dorovnávat. Velkou možnost ke vstřelení branky po perfektní přihrávce Begiče nevyužil Melíšek. Domluva trenérů v poločasové pauze padla na úrodnou půdu. Hráči se lépe pohybovali, přesněji kombinovali i zakončovali. Jako magnet na naše hráče působil ale gólman Přibyl, všechny střelecké pokusy totiž končily v jeho rukavicích. Naše vysoké postavení vybízelo domácí k rychlým brejkům, dvě dobré možnosti zlikvidoval gólman Gruncl. Stínem utkání byly nešťastné momenty, kde se zlomeninami skončili Hašek (zánártní kůstka) a Tomaides (zápěstí), plus zranění dvou hráčů Slavie. Přejeme všem brzké uzdravení a návrat na hřiště! Celkově utkání rozhodla větší kvalita soupeře ve finální fázi. Hráčům za předvedenou hru ve dvou třetinách utkání lze poděkovat. Doufám, že získané zkušenosti využijeme k hernímu posunu našich hráčů!"

U16
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (2:0)
Branky: 1. Mareš z penalty, 30. Petrák, 62. Lauricella.
ŽK Bohemians: Richter, Zita, Farkaš, Vrána, Pouzar.
SK Slavia Praha: Pochylý - Schneider, Straka, Mareš (70. Mruvčinský), Kotěra (50. Stojka), Cejnar (60. Douděra), Beňo, Bielesz, Petrák (50. Suk), Lauricella, Havránek (41. Stříbrský).
Bohemians Praha 1905: Fiala - Bára (19. Richter, 75. Šimeček), Nechvátal (40. Zita), Malý, Macháč - Le Tuan (9. Stojanovski), Farkaš, Vrána - Jaroš, Kopecký, Pouzar (59. Pollák).
Trenér Daniel Korda: "Do utkání se Slavií jsme nevstoupili koncentrovaně a výsledkem byl zbytečný pokutový kop, který domácí proměnili. Příliš jsme se nepoučili a v 15. minutě jsme znovu zbytečně faulovali, ale domácí druhou penaltu neproměnili. Ve 30. minutě domácí po další chybě naší obrany zvýšili na 2:0. Ve druhém poločase jsme se přeci jen zlepšili a vypracovali si tři šance z rychlých protiútoků, ale ani jsme je neproměnili a tak kombinačně lepší Slavie po rohovém kopu zvýšila na konečných 3:0."