V Boleslavi rozhodla jedna branka

Se sousedem v tabulce se Klokani neprosadili a prohráli.

V Boleslavi rozhodla jedna branka

Oba týmy v tabulce dělil pouhý jeden bod a v případě vítězství by se šťastnější klub posunul alespoň do dalšího dne na pohárovou příčku. Proto se dal očekávat vyrovnaný duel.

První poločas přesto naznačil, že mírným favoritem je domácí celek a to i přes úvodní šanci Klokanů. To v 7. minutě špatná rozehrávka na Tavarese zapříčinila, že Mikuš sebral na půlící čáře míč a předložil ho do úprku Bratanovičovi. Ten postupoval osamocen z levé strany, ale jeho technickou střelu Hruška vyrazil.

Boleslav odpověděla v závěsu za Klokany. I na druhé straně přišla dobrá příležitost. K Bořilovi se dostal odražený míč z rohu a také se pokusil o technický obstřel po vzoru Bratanoviče, Švenger byl na zemi včas.

A pak se dlouho nic nedělo. Ne, že by nebyly k vidění zajímavé příležitosti, ale žádná z nich nebyla čistokrevnou tutovkou. A podobně to dopadlo i s první brankou utkání. Nenápadný centr Bartla ze standardní situace si našel Tavares a míč prodloužil k pravé tyči. Z dálky to vypadalo, že míč Švenger sebral, ale proklouzl mu mezi prsty.

Tento záchvěv fotbalovosti byl také tím posledním, co se v prvním poločase událo. A nebýt akce v začátku druhé části, tak by se diváci již ničeho dalšího nedočkali. Bartl se zapomněl za obranou Bohemians a odražený míč se mu snesl přesně na kopačku. Na nic nečekal a poslal míč před Švengera, kde však řadou nepřesných odkopů skončil za lajnou.

Blízko ke vstřelení branky měl v 54. minutě Mosquera, ale na svoji šanci po centru Rady nebyl připravený. Z výhodné pozice tak pouze míč líznul dál po směru dráhy letu mimo branku.

Když už se nějaká šance naskytla, tak většinou za přispění hrubky v defenzivě. To se týkalo i 67. minuty. Jindřišek se nedohodl s Krchem a hrudníkem předhodil míč do běhu Ďurišovi, jenž z poloviny hřiště sprintoval do vápna, kde míč zasekl a předložil na střelu Skalákovi. Tomu však obětavě skočil do střely Pauschek a situaci na poslední chvíli zachránil.

Zbytek utkání se nesl ve zbrklosti Boleslavských a nemohoucnosti Klokanů, kteří se nedokázali natlačit před Hrušku. Po nepříliš fotbalové podívané tak Klokani odjíždějí ze středních Čech poraženi.