Souboj plejerů vyhrál Švenger

Gólman Bohemians se stal nejlepším brankářem Synot ligy.

Souboj plejerů vyhrál Švenger

Byla to finálová bitva těch nejlepších, které vybrali sami fanoušci Synot ligy. Ve středu se ve Zbuzanech u Prahy odehrál první ročník dovednostních soutěží hráčů české nejvyšší soutěže. Hráči se poměřili ve čtyřech disciplínách - slalom s míčem, přesnost střel, tvrdost střel a chytání přímých kopů. A právě v poslední disciplíně určené pro brankáře se představil, i díky hlasování fanoušků na stránkách Synot ligy, Milan Švenger, člen A mužstva Bohemky.

Proti triu Švenger, Heča (1.FC Slovácko), Rada (FK Dukla Praha) se postavilo všech devět hráčů zapojených do Souboje plejerů, každý z nich měl jeden pokus. Nejméně inkasovaných branek si na své konto připsal právě náš brankář Milan Švenger. Z devíti střel lapil hned sedm. „Všichni jsme soutěživí. Tyto akce jsou pro všechny příjemné. Bude dobře, když takových akcí bude víc a víc. V televizi nebo z tribuny to kolikrát vypadá, že se některé střely dají chytit, ale nedají. Lidé nevidí, jak ty balony dneska plavou, jak zrychlují a pohybují se všelijak. Když se to hezky trefí, brankář má velké problémy,“ konstatoval Švenger.

Do velkého finále se dostal díky fanouškům. Ovšem v přípravě na něj se mohl opřít o velkou pomoc. Jeho trenér Martin Vaniak byl v minulosti vyhlášen mistrem světa v chytání přímých volných kopů.

Kluci v týmu si mě dobírali, že musím vyhrát, když je můj trenér mistr světa v chytání přímých kopů. Občas si z něj děláme srandu kvůli tomu autu, které vyhrál, ale nikdy ho nedostal. Já jsem se ho ptal, jestli mě sem tím autem nepřiveze,“ smál se gólman Klokanů.