Nervozita na Liboru Balážovi znát nebyla

Specialistou na Spartu je zřejmě útočník <b><font color="yellow">Libor Baláž</font></b>. V loňském derby zničil tým z Letné dvěma prvními ligovými góly v životě a v sobotu svou letošní čtvrtou trefou poslal účastníka Ligy mistrů do kolen. "Loni jsem dal Spartě svůj první gól, na to se nezapomíná, ale ten letošní byl zase vítězný. Takže hodnotu pro mě mají asi stejnou," porovnával své úspěchy stále se lepšící útočník.

"Radek Šírl poslal z levé strany přetažený centr, obránce Novotný jej minul, ale stínil mi, takže jsem balón zahlédl až na poslední chvíli. Zbývalo málo času, tak jsem jen zamířil na zadní tyč do protipohybu brankáře," popisoval Baly, jak dostal celý stadion do neuvěřitelné euforie.

"Před zápasem bývám dost nervózní, před derby se napětí ještě zvýšilo," vyprávěl, ale na hřišti makal do naprostého vyčerpání, nervozita znát nebyla. Zejména reprezentační stoper Novotný z něj byl chvílemi dost nešťastný. "Ke konci jsem to fakt ale ždímal z posledního."

Libor se smál, že "pokutu" za první gól Čechovi slíznul Marcel Melecký a doufal, že přítelkyně doma správně nastavila video, aby si mohl triumf nad Spartou znovu vychutnat.