Bohemka s rakouským favoritem remizovala

Klokani dvakrát vedli, výhry se ale nedočkali.

Bohemka s rakouským favoritem remizovala

Trenér Roman Pivarník zavzpomínal na svá dřívější fotbalová léta a na trávníku viděl z lavičky opět pobíhat slavný rakouský Rapid. Tentokrát ovšem z druhé strany, soupeřem zelenobílých „vídeňáků“ byla totiž Bohemka.

Zápas se odehrál na velmi dobře připraveném hřišti v resortu hotelu Maxx Royal, kde rakouský obr tráví čas na zimním soustředění. Klokani nastoupili ke svému druhému utkání v Turecku v podobné sestavě, jako minule proti „Maďarům“. Do hry se ale dostali již od začátku Gajič, Moravec a Mosquera.

Hra byla vyrovnaná, míč se pohyboval spíše na kopačkách našich soupeřů a ve středu hřiště, šance nepřicházely. Při jednom rychlém protiútoku se v příležitosti ale objevil Mosquera, míč ještě přihrál pod sebe na nabíhajícího Pauscheka, který ale bránu netrefil.

Švenger na druhé straně jistil přihrávky za obranu, žádná výraznější střela na něj během prvního poločasu neletěla. Když už to vypadalo, že se rozejdou soupeři do kabin za nerozhodného stavu, měli Klokani výhodu zahrávání trestného kopu. K míči se postavil Marek Jarolím a Jakub Rada. Druhý jmenovaný dopředu předeslal svým spoluhráčům, že exekuci si na starost vezme jeho kolega. A udělal dobře. Jarolím totiž poslal míč přibližně z pětadvaceti metrů přímo do šibenice a brankář Knoflach neměl sebemenší šanci – 1:0.

Po změně stran se podařilo soupeři brzy vyrovnat. Po střetu ve vápně zůstal na zemi lehce otřesený Švenger, rozhodčí ovšem nařídil pro Rapid k překvapení všech pokutový kop. Stejně jako v minulém utkání musel čelit brankář Bohemians kopu z jedenácti metrů. Zajímavostí je, že se u Švengra jednalo již o sedmou penaltu v této zimní přípravě. Tentokrát byl ale úspěšný, svého soupeře přelstil a míč vyrazil. Z následné dorážky jeho i celou obranu Klokanů překonal Starkl a bylo vyrovnáno.

Do hry se dostal Ivan Lietava a po chvilce na hřišti Klokani zase vedli. Při jeho napadání udělala obrana Rapidu při své rozehrávce chybu a jeden z obránců se dotkl míče ve vápně rukou. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Marek Jarolím a Bohemka již podruhé v tomto zápase vedla!

Pár minut před koncem dokázal vyrovnat Schaub, když jeho spoluhráč proběhl po pravé straně a naservíroval mu míč přímo do vápna. Pro hráče Rapidu již nebylo problém vyrovnat.

V závěru utkání sahali Klokani ještě po vítězství. Po rohovém kopu měl míč na hlavě Škerle, ovšem neusměrnil ho mezi tři tyče. I proto se hráči Bohemians rozešli se svým soupeřem smírně 2:2. Internetová televize Bohemka TV brzy přinese sestřih toho nejdůležitějšího z dnešního utkání.