V Hradci navázat na Příbram

Na podzim se soupeři rozešli smírně.

V Hradci navázat na Příbram

První tři utkání na jaře jsou za námi a již se dá trochu odhadovat, kam se jaké mužstvo bude upínat ve zbytku sezony. Klokani z těchto tří duelů vybojovali čtyři body za remízu s Jihlavou (0:0) a vítězstvím nad Příbramí (3:1). Naprázdno vyšli v Jablonci (0:3).

Po patnáctém kole se mohlo zdát, že náš nejbližší soupeř z Hradce bude hrát již jen o čest. Se ztrátou sedmi bodů na předposledního ale málokdo čekal, že během čtyř kol tuto ztrátu smaže. Především na konci podzimu porazil v důležitém souboji Brno (2:1), pak remizoval v prvním jarním kole v Boleslavi (2:2) a po obětavém výkonu prohrál doma s Plzní (2:3). Naposledy však vybral Slovácko, kde zvítězil o jednu branku (1:0) a připsal si tak vůbec první venkovní vítězství.

Proto není divu, že je trenér Roman Pivarník v pozoru: „Hradec po celý rok podával relativně slušné výkony, ale nezvládal zápasy výsledkově,“ nakousl soupeřovo pozorování trenér Bohemians a pokračoval: „Teďka se mu podařila výsledkově příprava (vyhrál mimo jiné Tipsport ligu), potvrdil to i v zápasech s mužstvy z horní poloviny tabulky.“
 
Pro jeho svěřence to však znamená výzvu. „My se budeme snažit tento zápas zvládnout tak, abychom byli spokojení,“ utvrdil fanoušky osmačtyřicetiletý trenér a vyslal ještě jeden vzkaz: „Pracujeme dál - ve středu jsme na tréninku zkoušeli, co by na Hradec mohlo platit.“

Po dlouhé době se objevil od začátku zápasu David Bartek. Utkání proti Příbrami dle slov trenéra zvládl: „S Barťasem jsem byl velmi spokojený,“ odpověděl na dotaz o rychlém univerzálovi Pivarník. „My jsme samozřejmě viděli jeho stoupající formu a tak jsme se ho rozhodli do sestavy zařadit. Je důležité, aby v tom pokračoval a ustálil ještě více svoji výkonnost,“ přidal trenér Vršovických.

Na podzim odehráli Klokani a Votroci v Ďolíčku vyrovnané utkání, ve kterém oba vstřelili branku z pokutového kopu. Celková bilance v novodobé historii ligy je také vyrovnaná (4-9-4). Stejně jako jejich budoucí soupeř získali Zelenobílí po zimní přestávce 4 body.

Na Malšovickém stadionu startuje utkání v neděli od 16 hodin. Jako hlavní rozhodčí ho povede Kocourek, pomáhat mu boudou Kordula s Fišerem.