Proti Slavii s uzdraveným kádrem

Marodka Klokanů se během přestávky zúžila.

Proti Slavii s uzdraveným kádrem

Po nikterak zázračném představení reprezentačního výběru se opět naplno rozjede Synot liga a s ní i jeden z nejatraktivnějších zápasů sezony. V sobotu večer se totiž před objektivy kamer představí dlouholetí vršovičtí sousedé – Slavia Praha a Bohemians Praha 1905.

Klokani potřebovali pauzu jako sůl. Někteří hráči opouštěli poslední ligové střetnutí s drobnými šrámy, jiní v průběhu týdne ulehli s horečkou do peřin. Navíc jim ani psychicky nepřidal zápas s Duklou, ze kterého doma vytěžili pouhý bod (0:0).

A tak musel trenér Pivarník v přípravném duelu, který se konal v Jihlavě, improvizovat. „Dostali možnost hráči jak ze širšího kádru, tak mladší hráči,“ komentoval situaci v kádru trenér Bohemians. „Obrana byla v novém rozestavení – Havel, který je záložník, hrál beka, Jindřišek nastoupil na stoperu. V obraně máme nyní problémy a zápas nám ukázal, jak tito hráči na tom jsou.“

Trenéra může těšit, že se někteří hráči vrátili do tréninkového procesu. „Šírl začal trénovat, bude nachystaný,“ děl optimisticky Pivarník. U dalších, mezi něž patří i například Aleš Škerle, je však jejich start nejistý: „Je to s otazníkem, ale ještě uvidíme, zbývají tři dny.“

Poslední vzájemný zápas Klokani zvládli s bravurou. V Ďolíčku svého soka nepustili do jediné šance, utkání měli pod kontrolou a zaslouženě tak slavili vítězství (2:0). Euforie však rychle opadla a nyní budou muset Klokani opět zabrat, přičemž mají možnost svého soka předskočit, když bodový rozdíl se počítá pouze na dva dílky.

V Edenu to zelenobílý klub dobře zná. V sezoně 2010/11 tam odehrál úspěšnou sezonu pod vedením Pavla Hoftycha, ale o rok později se jak s Edenem, tak s první ligou, rozloučil. „Hřiště jsou v lize stejná,“ komentoval možnou výhodu v podobě znalosti stadionu Pivarník. „V Edenu to může vypadat opticky větší, ale rozměry jsou 105x68, chceme tedy hrát stejně aktivně, abychom tento zápas zvládli.“

Nutno podotknout, že ze současného kádru tyto časy pamatují pouze tři hráči. Mezi ně patří Josef Jindřišek, David Bartek a Jan Moravec. V zelenobílém dresu zde působil také Milan Škoda, který se však v derby postaví jako nejlepší střelec ligy proti svému mateřskému klubu. A není jediný, kdo se v sešívaném postaví proti svým. Bude to také Martin Berkovec, který se velkou měrou zasloužil na loňské záchraně v lize.

Novodobá bilance mezi kluby vyznívá lépe pro Slavii. Z 25 zápasů jich Klokani 5 vyhráli, 5 zremizovali a 15 prohráli. Utkání začíná ve 20.15, přenášet ho bude živě ČT Sport. Jako hlavní rozhodčí se představí Radek Příhoda, na postranních čarách budou suplovat pozici asistentů Kordula a Hrabovský.

Všeobecná statistika