Pivarník: Musíme otočit štěstí na naši stranu

Trenéři Roman Pivarník a Jindřich Trpišovský hodnotili nedělní duel.

Pivarník: Musíme otočit štěstí na naši stranu

Na tiskové konferenci hovořil o zápase nejdříve trenér Roman Pivarník. „Hodnotí se mi to těžko. Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně. Vysunout hráče vysoko, aby soupeř nemohl kombinovat. Nechtěli jsme je pustit při zápase do hry,“ naznačil předzápasovou taktiku svého mužstva Pivarník. „První šanci jsme měli my. Patrik na přední tyčce velmi dobře hlavičkoval, ale nebylo to nic nebezpečného,“ popsal trenér situaci z patnácté minuty. „Budu se opakovat, Liberec z první střely na bránu vstřelil gól, z druhé střely na bránu druhý gól. Bohužel se nám to v zápasech opakuje,“ končil s hodnocením první půle.

Bohužel jsme ve stádiu, že první střely na bránu nejsme schopni přežít. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat v naší hře, hráli jsme aktivně. Chtěli jsme vstřelit kontaktní branku, abychom se dostali do zápasu,“ mluvil Pivarník. „Branka na tři jedna přišla pozdě,“ okomentoval Schickův gól.

Po devíti kolech čekají Klokani na výhru. „V kabině to znát není. Je to ale znát na hřišti,“ odpověděl jasně Pivarník. „Hráli jsme dnes na maximum našich možností. Druhá věc je, že když se vám daří, dáte dobrý centr, nebo zakončíte akci gólem. Když se nedaří, je to opačně. Jsme stále odhodlaní, vůle byla dnes obrovská. Je důležité, abychom to vydrželi a dokázali otočit v náš prospěch,“ vyhlížel lepší zítřky Pivarník.

Novináři se také zajímali o jeho budoucnost v klubu. „Snažím se to pouštět z hlavy,“ nepřipouští si toto téma Pivarník. Zároveň však dodává: „Musíme otočit štěstí na naši stranu. Je otázka, jestli to potáhneme společně, nebo to potáhneme nějak jinak, aby byla Bohemka ještě úspěšná. Výhoda je, že rozdíly jsou ještě malé. Ale musíme udělat již body,“ skončil tiskovou konferenci hostující trenér.

Na konferenci přišel po zápase také Jindřich Trpišovský. „Jsem spokojený, že jsme vyhráli. Ale nemám takovou radost jako jindy,“ začal s hodnocením domácí lodivod. „Je mi smutno, když vidím Bartošáka se Sýkorou v kabině o berlích a nemohou chodit. Musíme střídat do osmé minuty dva hráče po, troufnu si říct, brutálních zákrocích,“ byl Trpišovský lehce rozladěný. „Když to shrnu, nemám moc chuť to hodnotit, protože je mi smutno,“ uzavřel úvodní hodnocení.

Poté přešel k jednotlivým pasážím utkání. „Prvních patnáct minut to byl spíše kung fu zápas, než fotbal. I kvůli tomu se prvních třicet minut nehrálo. Museli jsme střídat dva hráče, bylo to o ničem, neměli jsme ani žádnou šanci a vypadli z rytmu,“ hovořil o úvodní části spíše negativně. „Zaplať pánbůh, že jsme poté dali ze dvou akcí dva góly, protože ta úroveň byla prachbídná,“ komentoval výbornou produktivitu svého mužstva Trpišovský.

Hra ve druhé půli se zlepšila, byl to zajímavý fotbal. Z naší strany tam byly šance, které jsme neproměnili. Poté nás podržel brankář Hladký za stavu dva nula proti Jiráskově střele,“ nezapomněl ani na šanci Bohemians. „Po našem prvním gólu to byl relativně zajímavý fotbal,“ ohodnotil úroveň nedělního duelu Trpišovský.