Pivarník: První žlutá byla přísná, Davidovi nic nevyčítám

Roman Pivarník a Zdeněk Ščasný hodnotí nedělní ligové derby.

Pivarník: První žlutá byla přísná, Davidovi nic nevyčítám

Na pozápasové tiskové konferenci se jako první postavil před novináře trenér Bohemians Praha 1905 Roman Pivarník.

Tradičně začal shrnutím utkání: "Těžko se něco hodnotí, pokud hrajete na Spartě 70 minut o jednoho hráče méně. Můžeme jen předpokládat, jak by se to vyvíjelo, kdybychom byli v zápase v plném počtu," vyjádřil myšlenku nad ideálnějším průběhem: "Začali jsme aktivně, hráli jsme hodně náročně a bohužel jsme přišli o hráče."

Vyjádřil se i k samotnému vyloučení Davida Bartka: "Podle mě ta první žlutá karta v deváté minutě byla hodně přísná, takových soubojů je ve hře nespočet. Některé jsou odpískané, některé ne," posteskl si nad rozhodnutím sudího: "Tu druhou nemá smysl hodnotit, neviděl jsem, jestli tam byl loket.
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)


I počínání vyloučeného hráče přišlo na přetřes: "Jsou situace, kdy se na hráče zlobíte, v tomhle případě z mého pohledu ne. Nemám Davidovi co vyčítat, bylo to nešťastné," uzavřel diskusi nad zlomovým momentem utkání. 

"I o jednoho hráče méně jsme se snažili hrát aktivně. Bohužel jsme nepohlídali jednoduchou situaci v nastaveném čase, kdy šla Sparta do vedení," ohlíží se za obdrženou brankou ze závěru prvního hracího dějství: "To samozřejmě byla komplikace pro druhý poločas. Postupem času nám docházely síly a nebylo jednoduché držet naši hru," končí své povídání pan Pivarník: "Sparta samozřejmě zaslouženě vyhrála."

Po trenérovi hostů přišel na řadu i kouč AC Sparta Praha Zdeněk Ščasný.

"Jsem spokojený s tím, že jsme zápas zvládli," vyjádřil své aktuální rozpoložení: "Zaprvé po poháru, což je vždy složité, když se hraje ob dva dny, a zadruhé po mnohých změnách. Navíc oba naši konkurenti ztratili, což je pro nás důležité," nezapomněl zmínit i výsledky nedělních střetnutí Plzně a Liberce: "My jsme zůstali na vítězné vlně."

Následně už šla řeč o týmu Klokanů: "Věděli jsme, že Bohemka je venku hodně nepříjemná, byť nedává góly. Do jedné šance jsme ji pustili," vzpomíná pravděpodobně únik Hubínka v prvním poločase. "Začátek byl takový těžkopádný, pak přišly dva důležité momenty - jednak vyloučení, druhak branka do šatny," vyjmenovává zásadní události první půle.

Slova má ale i pro hru po přestávce: "Ve druhé půli se už hrálo na jednu branku. Měli jsme tam tři neuznané góly kvůli ofsajdu, další zahozené šance," vyzdvihuje, ale zároveň nepřeceňuje výkon svého družstva.

"Hybš je po zákroku soupeře vážně zraněný, má zlomenou kost v obličeji," objasňuje dopad tvrdosti Bartka: "Oba zákroky byly za hranou, ale jinak myslím, že nepřekročily únosnou mez."

"S tříbodovým náskokem se nám půjde do zápasu s Plzní lépe, než kdybychom tři body doháněli," vzhlíží dopředu k nadcházejícímu duelu týmů z prvních dvou míst tabulky: "Ale nemyslím si, že by to na taktiku v zápase nebo kvalitu hry mělo nějaký zásadnější vliv."