Z Edenu vezou Klokani bod

Vedení Bohemky zničil dvěma brankami Škoda.

Z Edenu vezou Klokani bod

Utkání o krále Vršovic začalo už takřka dvě hodiny před zápasem v Ďolíčku. Davy fanoušků se vydaly povzbuzovat své borce pochodem ke stadionu soupeře. Utkání samotné bylo ochuzeno hned o tři stabilní borce od Botiče - Bartka, Šírla a Šmída - kteří byli nuceni z důvodu karetních trestů usednout jen na tribunu. Jejich místa zaujali Havel, Škerle a pozměněná záloha s navrátivším se Jiráskem. Na hrotu dostal opět důvěru v nové pozici Čížek. 

Oba týmy začaly opatrně. Byla to ale Bohemka, kdo převzal jako první otěže utkání. Jirásek vyslal v desáté minutě centr na Čížka a stoper Slavie Deli si ve skluzu před hráčem Bohemians srazil míč do vlastní brány. Klokani byli ve vedení a dobrých dvacet minut se hrálo především ve středu pole. Po půlhodině hry to byli znovu hosté, kteří změnili ráz zápasu. Latka zůstal po obranném odkopu ležet na zemi, čehož využila Bohemka. Mosquera se prodral v uvolněném prostoru do vápna a byl ve skluzu zastaven nešťastníkem střetnutí - Delim. Sudí dlouho váhal, nakonec ale přisoudil Klokanům penaltu. Tu si pod svůj patronát vzal kapitán Jindřišek a nezaváhal. Zelenobílí byli již ve dvougólovém vedení a bylo na domácích, co předvedou. 
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)


Těm netrvalo dlouho snížit vedení hostů. Sedm minut před koncem první půle Piták vyslal uličkou vpřed Škodu, který v souboji kdo s koho proti Zlámalovi potvrdil své střelecké kvality a skóroval. Do konce prvního hracího dějství ještě přišlo několik vyložených šancí na obou stranách. Nejprve Voltr nedotlačil do brány poskakující balón v malém vápně, následně Acostův pokus vytěsnil Berkovec. Zbývala jedna minuta do písknutí, kdy se skácel v pokutovém území Klokanů hráč Slavie a sudí nařídil rozporuplnou penaltu. Tu se jal kopnout Karel Piták, ale vynikající Zlámal vyrazil míč pryč a stal se jedním z hrdinů zápasu. Z následného protiútoku vedeného dvěma jihoameričany v dresu Bohemky již nic nevzešlo a do kabin se šlo s výsledkem, který hrál do karet hostům.

Druhý poločas začal obrovským tlakem Slavie. Dobrou čtvrthodinu zamkli Sešívaní naše borce ve vápně a hrozili jedním centrem za druhým. Klokani všechny šance domácích přežili a snažili se oživit vlastní hru střídáními. Dokázali poté udržet déle míč a snažili se hrát na protiútoky. I tak to byl ale Škoda, kdo měl na hlavě další branku, jeho pokus z malého pokutového území však mířil přesně do náruče Zlámala. A jen o minutu později to byl opět Zlámal, kdo vyrazil další Škodův hlavičkový pokus. Do třetice se to už ale exklokanovi ve službách Slavie povedlo. Škoda šel do souboje se Zlámalem, kam se snášel vysoký balón. Ve výskoku na hranici pravidel přetlačil gólmana Bohemky a dotlačil míč za jeho záda. Bylo srovnáno.

Klokani chtěli ještě sahat po třech bodech, kdy to po Gajićově vybídnutí zkoušel technicky Acosta, ale o malý kousek bránu přestřelil. Když na druhé straně poté Bohemians přežili další velkou příležitost Škody, byl zápas ukončen za vyrovnaného stavu. Klokani si po sympatickém výkonu odvezli ze hřiště svého vršovického souseda cenný bod.