Klokani ovládli turnaj internacionálů

Hráči Bohemians si připsali premiérové vítězství.

Klokani ovládli turnaj internacionálů

Fotbalisté Bohemians poprvé v historii vyhráli vánoční turnaj internacionálů v Praze. Klokani ve finále 21. ročníku, který se hrál v hale na Podvinném mlýně, porazili ve vršovickém derby obhájce prvenství Slavii 6:5 v penaltovém rozstřelu.

Bohemians se dostali do souboje o první místo teprve potřetí a vyšla jim odveta za prohrané finále se Slavií z roku 2004. Klokani museli dotahovat, když na jejich vedoucí trefu odpověděli Martin Hyský a Ivo Ulich. Remízu zařídil Roman Veselý a v rozstřelu měl jeho tým pevnější nervy.

V páté sérii mohl rozhodnout Jakub Slunéčko, jenž se stal nejlepším střelcem turnaje spolu se sparťanským brankářem Danielem Zítkou, který hrál tentokrát v poli. Kanonýr Bohemians ale trefil jen břevno, a tak Klokani mohli mohutně slavit první triumf až o dvě série později. Finále se hrálo na 2 x 12 minut, zatímco ostatní duely na 2 x 10 minut.

"Museli jsme to trochu omladit, nemohli chodit už ti starší hráči. Kluci podali velmi dobrý výkon a naprosto zaslouženě jsme vyhráli," řekl bývalý hráč Bohemians Karol Dobiaš. S další legendou Antonínem Panenkou už byli jen v roli jakýchsi manažerů týmu.

21. ročník vánočního halového turnaje fotbalových internacionálů
Skupina A: Bohemians - Brno 4:2, Sparta - Plzeň 4:1, Bohemians - Sparta 4:4, Brno - Plzeň 3:1, Brno - Sparta 2:3, Bohemians - Plzeň 8:3.
Pořadí: 1. Bohemians 7 bodů, 2. Sparta 7, 3. Brno 3, 4. Plzeň 0.

Skupina B: Prešov - Slavia 1:3, Umbro - Dukla 2:2, Prešov - Umbro 3:3, Slavia - Dukla 2:2, Slavia - Umbro 4:1, Prešov - Dukla 2:2.
Pořadí: 1. Slavia 7, 2. Dukla 3, 3. Prešov 2, 4. Umbro 2.

Finále: Bohemians - Slavia 2:2, na penalty 6:5
Semifinále: Bohemians - Dukla 1:0, Slavia - Sparta 2:1
o 3. místo: Sparta - Dukla 4:1
o 5. místo: Brno - Prešov 3:2
o 7. místo: Plzeň - Umbro 4:3
Nejlepší střelci: Jakub Slunéčko (Bohemians), Daniel Zítka (Sparta) oba 5 gólů
Nejlepší brankář: Radek Černý (Slavia)