Opět se zapojíme do největšího zimního turnaje v ČR

Bohemka odehraje v rámci Tipsport ligy nejméně čtyři zápasy.

Opět se zapojíme do největšího zimního turnaje v ČR

Dnes dopoledne se v areálu Slavoje Vyšehrad konala oficiální tisková konference k představení letošního ročníku Tipsport ligy. Tiskové konference se mimo ředitele turnaje Aleše Kováře, zástupců generálního sponzora Tipsportu a organizátorů zúčastnil i patron turnaje Petr Švancara a trenér Bohemians Praha 1905 Roman Pivarník.

Tipsport ligu čeká letos již devatenáctý ročník a Bohemka jako jediný klub nechyběla v historii turnaje ani jedinkrát. V roce 2005 se zimní ligy, tehdy hrané v Horních Počernicích, zúčastnila dokonce i ve stadiu klinické smrti. Vypadalo to, že utkání tohoto turnaje proti Slavii bude poslední v zelenobílé historii. Díky úsilí fanoušků a záchraně klubu však Klokani nechyběli ani v dalších ročnících a v roce 2014 mohli dokráčet ke druhému triumfu v historii turnaje.

Hrací systém zimní ligy doznal i letos kosmetické změny. Tipsport ligy se účastní 16 mužstev, čtyřčlenné skupiny se hrají na Vyšehradě, v Mladé Boleslavi, Vyškově a Olomouci. Vítězové skupin se utkají v semifinále v pražském areálu na Vyšehradě, přičemž skladba semifinálových dvojic se tentokrát bude losovat, a to 19. ledna po odehrání posledního zápasu skupiny A. Kuriozitou letošního ročníku je, že Sigma Olomouc vyšle do turnaje dvě mužstva, přičemž není úplně jasné jejich složení. "V pravidlech turnaje není zakotvena povinnost uvádět soupisky. Proto nemůžeme s jistotou říci, kdy za Sigmu nastoupí áčko nebo béčko. Předpokládáme však, že tu silnější sestavu bude Sigma nasazovat doma v olomoucké skupině," uvedl na tiskové konferenci předseda STK Tipsport ligy Svatopluk Malina. Dá se proto spekulovat, že i díky této zvláštní situaci nejsou letos vůbec poprvé vypsány sázkové kurzy na vítězství v turnaji.

Bohemka se utká v základní skupině v sobotu 9. ledna s Táborskem, v úterý 12. ledna s Jihlavou a v sobotu 16. ledna s pořádajícím Slavojem Vyšehrad. Žádné utkání Bohemians nebude letos přenášeno Českou televizí, pouze zápas Bohemians - Jihlava bude živě přenášet internetová TV Tipsport. V případě vítězství ve skupině je v sobotu 23. ledna na programu semifinále na Vyšehradě. Pokud Bohemians skupinu nevyhrají, nastoupí v duelu o závěrečné umístění ve stejný den v Mladé Boleslavi proti shodně umístěnému celku skupiny B (Pardubice, Ml. Boleslav, Hr. Králové a Varnsdorf).

Tipsport liga je sice jen zimní přípravou, ale zápasy mají určitý náboj. I když letos nečeká v rámci turnaje na fanoušky žádné velké pražské derby. "Máme výhodu, že naši fanoušci chodí na Bohemku, nikoliv na soupeře. Proto nevadí, že letos máme ve skupině z pražských týmů jen Vyšehrad. Na podporu fanoušků se moc těšíme," řekl na tiskové konferenci Roman Pivarník. "I když je to příprava, každý zápas chceme zvládnout. Chceme hrát aktivně, a ve všech utkáních půjdeme za vítězstvím. Jsem rád, že se můžeme postavit kvalitním soupeřům v podstatě v domácím prostředí. Vždyť jen vyjedeme na kopec a jsme na hřišti. Nedávno jsme turnaj vyhráli a pokusíme se úspěch zopakovat," láká fanoušky do hlediště trenér Bohemians. Již tuto sobotu v 11:00 se fanoušci Bohemky můžou přijít podívat nejen na zápas proti Táborsku, ale i na několik nových posil v sestavě Klokanů.

Kompletní program zimní přípravy Bohemians můžete sledovat zde. Program všech zápasů turnaje najdete na webu Tipsport ligy.